MortenSickel
Norbrygg-medlem
Dere som har brygget en stund, er det mange ting dere før visste dere måtte gjøre for at ølet skulle bli bra, men som man nå vet er bortkastet arbeid?
Et eksempel fra en som er relativt ny i faget: Da jeg begynte å brygge på våren '20, fikk jeg tydelig beskjed om at skyllevannet skulle være varmere enn høyeste mesketemperatur for å.få ut alt sukkeret fra masken (og samtidig under temperaturen hvor kan-, unnskyld tanninene begynner å dukke opp) For mitt aller første brygg drev jeg og bar kokende vann fra kjøkkenet ut til bryggebordet jeg hadde i hagen og på de neste bryggene drev jeg og flyttet fram og tilbake på full bryggekjele for å få varmet skyllevannet. Nå sier plutselig alle at det er praktisk å skylle med varmt vann for å komme raskere i kok, men at utbyttet blir like godt om man skyller med kaldt vann. Det gjør jo arbeidet enklere og tryggere - veldig godt å slippe å håndtere mask på rundt 80°…
Hvilke andre tidkrevende, vanskelige eller potensielt farlige praksiser er det godt man har funnet ut at er unødvendige?
Et eksempel fra en som er relativt ny i faget: Da jeg begynte å brygge på våren '20, fikk jeg tydelig beskjed om at skyllevannet skulle være varmere enn høyeste mesketemperatur for å.få ut alt sukkeret fra masken (og samtidig under temperaturen hvor kan-, unnskyld tanninene begynner å dukke opp) For mitt aller første brygg drev jeg og bar kokende vann fra kjøkkenet ut til bryggebordet jeg hadde i hagen og på de neste bryggene drev jeg og flyttet fram og tilbake på full bryggekjele for å få varmet skyllevannet. Nå sier plutselig alle at det er praktisk å skylle med varmt vann for å komme raskere i kok, men at utbyttet blir like godt om man skyller med kaldt vann. Det gjør jo arbeidet enklere og tryggere - veldig godt å slippe å håndtere mask på rundt 80°…
Hvilke andre tidkrevende, vanskelige eller potensielt farlige praksiser er det godt man har funnet ut at er unødvendige?
Sist redigert: