Idag har jeg bestilt malt til solera-prosjektet mitt. Overrasket over at det var så enkelt å få tak i umodifisert hvete i norge. Tenkte å kjøre "turbid mash" på hveten og holde byggmalt i mesken. Bryggedag blir mest sannsynlig i slutten av påsken.
Uansett, jeg vil ikke ha en full gjæroppblomstring i "tønna" så ideen er å gjære med en eller annen ordinærgjær på forhånd. Jeg har valgt meg ut T58 fra Fermentis fordi den har relativ lav utgjæringsgrad (70%, kontra US05 på 82%, S04 på 75%) og fordi den liksom er litt belgisk. Her er jeg jo litt ute og sykler og det er ikke så skrekkelig mye å lene seg på. En ekte lambic har jo ikke noe slikt i det hele tatt. Er det greit å bruke T58 her, tror dere?
Så, etter en uke skal ølen over på "tønna" og få WL sin Belgion Sour, en ekstra dose Wyeast Pedio og en slant med surøl fra de flaskene jeg har planer om å drikke den uken så vi får litt biologisk mangfold.
Noen som har lyst til å mene noe om dette så langt?
Uansett, jeg vil ikke ha en full gjæroppblomstring i "tønna" så ideen er å gjære med en eller annen ordinærgjær på forhånd. Jeg har valgt meg ut T58 fra Fermentis fordi den har relativ lav utgjæringsgrad (70%, kontra US05 på 82%, S04 på 75%) og fordi den liksom er litt belgisk. Her er jeg jo litt ute og sykler og det er ikke så skrekkelig mye å lene seg på. En ekte lambic har jo ikke noe slikt i det hele tatt. Er det greit å bruke T58 her, tror dere?
Så, etter en uke skal ølen over på "tønna" og få WL sin Belgion Sour, en ekstra dose Wyeast Pedio og en slant med surøl fra de flaskene jeg har planer om å drikke den uken så vi får litt biologisk mangfold.
Noen som har lyst til å mene noe om dette så langt?