Hei!
Igår prøvde jeg meg på min første partial mash, og følte at alt gikk rett i dass.
Følte at mye av malten i meskeposen havnet i selve mesken, og uten en ordentlig bryggkjele med falsk bunn og kran og hele pakka, så tenkte jeg heller å filtere øllet litt mer grundig etter gjæringsprossesen.
Fulgte oppskriften og kokte opp mesken, uten at det aldri ble noe skikkelig kok i gryta.
Da dette var over så skulle vørteren oppi en gjøringsbøtte. Problemet var at jeg ikke hadde noe kjøler. Så det tok en god 2 - 3 timer mer enn det jeg hadde tenkt for å prøve å få ned temperaturen på vørteren, uten stort hell. Da det klokka gikk over midtnatt tenkte jeg at nå får vi prøve, og målte OG, som var EKSTREMT lav, på 1010. Da tenkte jeg at det blir sikkert helt ræv uansett, men skitt au, og hev gjæren oppi, og rista bøtta godt. Sjekka smått på bøtta idag, og det bobbla smått i gjærlåsen.
Mitt spørsmål er jo da som følger; er det her bare å kaste?
Takk for alle svar.
Didrik
Igår prøvde jeg meg på min første partial mash, og følte at alt gikk rett i dass.
Følte at mye av malten i meskeposen havnet i selve mesken, og uten en ordentlig bryggkjele med falsk bunn og kran og hele pakka, så tenkte jeg heller å filtere øllet litt mer grundig etter gjæringsprossesen.
Fulgte oppskriften og kokte opp mesken, uten at det aldri ble noe skikkelig kok i gryta.
Da dette var over så skulle vørteren oppi en gjøringsbøtte. Problemet var at jeg ikke hadde noe kjøler. Så det tok en god 2 - 3 timer mer enn det jeg hadde tenkt for å prøve å få ned temperaturen på vørteren, uten stort hell. Da det klokka gikk over midtnatt tenkte jeg at nå får vi prøve, og målte OG, som var EKSTREMT lav, på 1010. Da tenkte jeg at det blir sikkert helt ræv uansett, men skitt au, og hev gjæren oppi, og rista bøtta godt. Sjekka smått på bøtta idag, og det bobbla smått i gjærlåsen.
Mitt spørsmål er jo da som følger; er det her bare å kaste?
Takk for alle svar.
Didrik