Da er 20 liter ferskpresset eplesaft satt på ballong til gjæring. Tenkte å følge en "Hardangercider" oppskrift fra Voss på dette. Gjæres over et år på lav temperatur med tilsetting av sukker/vann underveis.
All eplemasken som var til overs har nå stått i bløt i flere dager, heller denne vesken over i ei gjæringsbøtte og tilsetter litt sukker. Tanken er at villgjæra som er der vil settes igang. Så skal denne gjæra brukes i en eller annen øl. "Fanget" villgjær for 2 år siden på en litt annen måte, og ølen smaker som en litt fruktig blanding av Weissenbier/Wit/Pils.............. eller noe i den duren der.
Andre som har erfaring med egen gjær?
All eplemasken som var til overs har nå stått i bløt i flere dager, heller denne vesken over i ei gjæringsbøtte og tilsetter litt sukker. Tanken er at villgjæra som er der vil settes igang. Så skal denne gjæra brukes i en eller annen øl. "Fanget" villgjær for 2 år siden på en litt annen måte, og ølen smaker som en litt fruktig blanding av Weissenbier/Wit/Pils.............. eller noe i den duren der.
Andre som har erfaring med egen gjær?