Jeg planlegger en American IPA - 50 liter, brygget med BB60. Jeg har aldri før satt sammen min egen oppskrift, og har derfor noen spørsmål rundt dette. Jeg har brukt Beersmith som hjelpemiddel, men er ikke 100% trygg på at instillingene er helt riktige til mitt oppsett. Uansett, under ser dere planen min:
------
OG: 1.064
FG: 1.014
Alkohol: 6,5%
IBU: 59
Farge: 26 EBC
Malt:
10,0 kg Maris Otter 6 EBC
2,0 kg Munich 20 EBC
0,65 kg Caramel/Crystal 120 EBC
0,65 kg Crystal Rye 190 EBC
Totalt: 13,0kg
Humle:
45g Simcoe 60 min
15g Simcoe 30 min
15g Chinook 30 min
30g Simcoe 15 min
30g Chinook 15 min
30g Simcoe 0 min
20g Simcoe tørrhumle dag 8
20g Chinook tørrhumle dag 8
20g Amarillo tørrhumle dag 8
Totalt 225g
Gjær:
WLP001 (gjærstarter)
Mesking:
65 grader i 65 min
77 grader i 5 min (utmesk)
Koking:
90 minutter. Evt. ønsket SG.
6g sukker ved flasking.
------
Hvordan vet jeg hva verdien på SG før kok bør være, noen formel?
Ser sammensettingen bra/fornuftig ut?
Er mesketiden og temperatur grei?
Osv..
------
OG: 1.064
FG: 1.014
Alkohol: 6,5%
IBU: 59
Farge: 26 EBC
Malt:
10,0 kg Maris Otter 6 EBC
2,0 kg Munich 20 EBC
0,65 kg Caramel/Crystal 120 EBC
0,65 kg Crystal Rye 190 EBC
Totalt: 13,0kg
Humle:
45g Simcoe 60 min
15g Simcoe 30 min
15g Chinook 30 min
30g Simcoe 15 min
30g Chinook 15 min
30g Simcoe 0 min
20g Simcoe tørrhumle dag 8
20g Chinook tørrhumle dag 8
20g Amarillo tørrhumle dag 8
Totalt 225g
Gjær:
WLP001 (gjærstarter)
Mesking:
65 grader i 65 min
77 grader i 5 min (utmesk)
Koking:
90 minutter. Evt. ønsket SG.
6g sukker ved flasking.
------
Hvordan vet jeg hva verdien på SG før kok bør være, noen formel?
Ser sammensettingen bra/fornuftig ut?
Er mesketiden og temperatur grei?
Osv..
Sist redigert: