Noe slik du tenker?For god humlebalanse ville jeg kjørt med likt av begge på 30, 15 og 0 min (1-1.5g/l) avhengig av hvor kraftig humlet en ønsker)...og typisk ca 30-50% av IBUen I 60min humlen
Hva med dette:Og ja, jeg tror også jeg ville gått for en lysere krystalmalt
Ok, da fjerner jeg Amarilloen fra 60 min, og heller øker Simcoen fra 20g til 35g. Da sier BS (kalkulatoren) at bitterhumlen/Simcoen er 21,4 av total IBU, som er 60 IBU. Bitrere enn dette ønsker jeg ikke, og da kommer den akkurat innenfor disse 30-50% som du nevnte tidligere.Du trenger ikke amarilloen (aromahumle) I 60min, der holder det med kun bitterhumle, juster mengden til du når ønsket bitterhet (IBU).. Med litt lysere maltsammensetning blir det sikkert knall
Hva med dette:
Malt:
11,0 kg Maris Otter 6 EBC (87%)
1,0 kg Munich 12 EBC (7,9%)
0,65 kg Caramel/Crystal 120 EBC (5,1%)
Totalt: 12,65kg
Har økt mengden av Maris Otter, halvert Munich og samtidig byttet den ut mot en lysere Munich, samt fjerne Crystal Rye som var den mørkeste spesialmalten.
Jeg er ikke ute etter noe nevneverdig maltsmak. Litt tilfeldig at det ble akkurat denne Munich, men ja, det er den lyse varianten jeg har valgt. Tror du rett og slett at det blir for mye med 1kg?Når du bruker Maris Otter, trenger du vel strengt tatt ikke Munich når det er snakk om en IPA. Det blir mye maltsmak, men det var kanskje meningen? I så fall er nok lys Munich bedre (Jeg går ut fra at 20 angir den mørke?), for den mørke har ikke enzymer til å konvertere stivelsen til sukker, og må stole på at basismalten har nok til den også. (Jeg tror den har det her, men om du ikke har et sterkt ønske om den litt kraftigere mørke M'en, ville jeg tatt den lyse.)
Nå er jeg ikke ekspert på hvordan man behandler gjær, men tanken var å gjære med WLP001 slik:Hold styr på gjæringstemperaturen så du unngår fusel, og det her blir skikkelig godt. (Jeg klarte det på tredje forsøk!)