Mango IPA er jo blitt en vanlig øltype.Hvis du vil ha smak av mango i ølet ville jeg ha valgt noe annet enn ipa.
Nå har vel ikke gjær fra MJ allverdens godt rykte. Men dersom du har gode erfaringer selv så er det vel bare å kjøre på. Hvis du vil ha en annen gjær enn us-05 kan s-04 eller nottingham være noe?
Mango IPA er jo blitt en vanlig øltype.
Hvis du ønsker mangosmak så er min erfaring at man må dra på. Gjerne doble mengden du vurderer. Jeg har brukt fersk mango med godt resultat. Lagt det i frysen og tilsatt direkte i gjærkaret uten å tine opp. Typisk på dag 7-10. Blir snadder.Skal brygge en IPA og har to forslag, eller spørsmål. En boks Mango pure på 850 gr, er det nok til en batch på 23 liter ?
Hva om jeg heller bruker Liberty Bell gjær fra Mangroove Jack istedenfor Safale 05, noen meninger om det ?
Hvis du ønsker mangosmak så er min erfaring at man må dra på. Gjerne doble mengden du vurderer. Jeg har brukt fersk mango med godt resultat. Lagt det i frysen og tilsatt direkte i gjærkaret uten å tine opp. Typisk på dag 7-10. Blir snadder.
Det er mulig det, jeg har bare sett Hansa sin, og den smaker ikke mango.
Det jeg mener er at hvis du liker smaken av mango er det kanskje bedre å tilsette mango-puré i en øltype som har en mildere smaksprofil enn ipa.
Jeg syns den smaker veldig mango, men om jeg husker riktig bruker Hansa ekstrakt, og det gjør jeg også. Spiser derimot lite av den faktiske frukten så kan ta feilDet er mulig det, jeg har bare sett Hansa sin, og den smaker ikke mango.
Det jeg mener er at hvis du liker smaken av mango er det kanskje bedre å tilsette mango-puré i en øltype som har en mildere smaksprofil enn ipa.
Hva slags øl har du i hånden nå?Jeg syns den smaker veldig mango, men om jeg husker riktig bruker Hansa ekstrakt, og det gjør jeg også. Spiser derimot lite av den faktiske frukten så kan ta feil
Hehe, men hva er det man smaker da? Noe mer en humle, malt, gjør og vann er det garantert.
Jepp! Jeg vil karakterisere det som et rotete smaksbilde. Ikke IPA, ikke mango og kombinasjonen var ikke noe god.Hehe, men hva er det man smaker da? Noe mer en humle, malt, gjør og vann er det garantert.
Der er jeg enig og ut fra SRM og IBU, er det vel nettopp det, en blonde med mango. Jeg liker ikke den merkelige fylden i Hansa sin, laktose?, men tilsetningen jeg plukker opp må da være mango, i en eller annen form? Om man syns den er god eller ei er jo subjektivt, men mango er vel mango og ikke eple?Jepp! Jeg vil karakterisere det som et rotete smaksbilde. Ikke IPA, ikke mango og kombinasjonen var ikke noe god.
Når det er sagt vil jeg tro det er mulig å lage et vellykket øl med mango.
Men jeg vil anta at det er lettere å lykkes med et mer anonymt øl enn IPA. For eksempel en blonde.
MJ gjær har dårlig rykte, men Liberty Bell er IMHO bra. Starter raskt, bra utgjæring, flokkulerer fint. Ren-ish i smaken, med litt fruktighet (pære).Skal brygge en IPA og har to forslag, eller spørsmål. En boks Mango pure på 850 gr, er det nok til en batch på 23 liter ?
Hva om jeg heller bruker Liberty Bell gjær fra Mangroove Jack istedenfor Safale 05, noen meninger om det ?