Old Era
Norbrygg-medlem
Ja, her kommer nok en betraktning om gjenbruk av CO2: benytter vanligvis et serveringstrykk på 1 bar når jeg tapper fra fat. Det vil si at når fatet er tomt
sitter jeg med et fat med ren CO2 (og litt øl-grums i bunnen) som har 1 bar trykk. Ikke noe med det, for øyeblikket har jeg hele 3 tomme og
trykksatte fat. Den vanlige rutinen min er å blø av gassen i friluft, vaske fatet og purge med ny CO2 før fylling. Ville det ikke ha vært en ide å bruke gassen
fra de tomme fatene til å purge det nye fatet? Vil selvsagt koble til gass inn koblingen på det tomme fatet slik at det ikke kommer grums med i det nye fatet.
Med mindre ølet i det tomme fatet har vært infisert kan det vel ikke være noen stor risiko med dette?
sitter jeg med et fat med ren CO2 (og litt øl-grums i bunnen) som har 1 bar trykk. Ikke noe med det, for øyeblikket har jeg hele 3 tomme og
trykksatte fat. Den vanlige rutinen min er å blø av gassen i friluft, vaske fatet og purge med ny CO2 før fylling. Ville det ikke ha vært en ide å bruke gassen
fra de tomme fatene til å purge det nye fatet? Vil selvsagt koble til gass inn koblingen på det tomme fatet slik at det ikke kommer grums med i det nye fatet.
Med mindre ølet i det tomme fatet har vært infisert kan det vel ikke være noen stor risiko med dette?