Råd om gjæringsforløp og denslags

Heisann

Nå har det første ekstrakt brygget fra mangrove Jacks American IPA fått stått to uker , tørrhumlet etter en uke ,OG 1051 og siste sg måling i dag på 1009 for to dager siden var den 1010 . Kan denne flaskes nå eller vente til sg er helt stabil ?
Har også to brygg fra youngs IPA og apa . De har nå stått 11 dager , Apa OG 1052 Sg 1016 (1018 to dager siden)
IPA OG 1054 sg 1022 (1024 to dager siden) . Står at de skal tørrhumles 3 dager før flasking , gjøre dette etter stabil sg evt. Satse på å tørrhumle i dag og la det stå 5-7 dager ?
Hva ville dere ha gjort ? Temp er 18-18,5 grader
 
Heisann

Nå har det første ekstrakt brygget fra mangrove Jacks American IPA fått stått to uker , tørrhumlet etter en uke ,OG 1051 og siste sg måling i dag på 1009 for to dager siden var den 1010 . Kan denne flaskes nå eller vente til sg er helt stabil ?
Har også to brygg fra youngs IPA og apa . De har nå stått 11 dager , Apa OG 1052 Sg 1016 (1018 to dager siden)
IPA OG 1054 sg 1022 (1024 to dager siden) . Står at de skal tørrhumles 3 dager før flasking , gjøre dette etter stabil sg evt. Satse på å tørrhumle i dag og la det stå 5-7 dager ?
Hva ville dere ha gjort ? Temp er 18-18,5 grader

Så lenge du ikke har erfaring med et øl, sånn at du veit hva du kan vente deg, ville jeg ventet med tørrhumlinga til SG var stabil, og så flasket 5 dager seinere, kanskje opptil 7 dager. 3 dager er veldig kort tid, etter min mening - som nok bygger mer på hva jeg har hørt og lest enn på erfaring:).

Det er vanskelig å si noe sikkert, men jeg tror jeg hadde tatt sjansen på å flaske det første nå.
 
Så lenge du ikke har erfaring med et øl, sånn at du veit hva du kan vente deg, ville jeg ventet med tørrhumlinga til SG var stabil, og så flasket 5 dager seinere, kanskje opptil 7 dager. 3 dager er veldig kort tid, etter min mening - som nok bygger mer på hva jeg har hørt og lest enn på erfaring:).

Det er vanskelig å si noe sikkert, men jeg tror jeg hadde tatt sjansen på å flaske det første nå.
Takk skal du ha Finn .
Då satser jeg på å følge rådene du har gitt meg .
IPAen lukter ikke gjær lengre men skikkelig øl
 
Tilbake
Topp