AndyHagen
Norbrygg-medlem
Hei dere,
Jeg koser meg med litt oppskriftmakeri om dagen, det skal brygges en APA til et rakfisklag. Tilbehøret blir trolig variert, med alt fra løk til rødbeter og gudenevethva.
Jeg ser for meg at jeg ønsker en viss restsødme mot fisken, og planlegger derfor å meske i øvre sjikt.
Videre ser jeg for meg Cascade, Mosaic, Citra og Simcoe som humler, der Cascade står for bitterhet og noe aroma, mosaic som sen humle, og citra/simcoe som tørrhumle.
Blir dette for tropisk? Bør jeg holde meg til cascade på bitter/aroma og citra på tørr? Eller kanskje til og med byttet ut citra med amarillo for å få mer sitrusfokus?
Alle tips mottas med takk!
*********************
Recipe: Rakfiskøl #6
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,96 l
Post Boil Volume: 29,12 l
Batch Size (fermenter): 27,00 l
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,054 SG
Estimated Color: 18,3 EBC
Estimated IBU: 40,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 74,7 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,20 g PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 1
2,10 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
0,90 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 3 -
4,10 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 4 63,1 %
1,80 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) Grain 5 27,7 %
0,60 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 6 9,2 %
30,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 19,4 IBUs
15,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 30,0 min Hop 8 7,4 IBUs
0,75 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 9 -
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 10 -
20,00 g Mosaic (HBC 369) [11,10 %] - Boil 10,0 m Hop 11 7,4 IBUs
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 12 6,0 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 13 -
75,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
75,00 g Simcoe [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 15 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 6,50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 16,95 l of water at 73,5 C 67,0 C 60 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (5,54l, 15,98l) of 75,6 C water
Notes:
------
Kalsiumklorid, pH-stab og kalsiumsulfat er pr 10L, og ikke totalt.
Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------
Anders
Jeg koser meg med litt oppskriftmakeri om dagen, det skal brygges en APA til et rakfisklag. Tilbehøret blir trolig variert, med alt fra løk til rødbeter og gudenevethva.
Jeg ser for meg at jeg ønsker en viss restsødme mot fisken, og planlegger derfor å meske i øvre sjikt.
Videre ser jeg for meg Cascade, Mosaic, Citra og Simcoe som humler, der Cascade står for bitterhet og noe aroma, mosaic som sen humle, og citra/simcoe som tørrhumle.
Blir dette for tropisk? Bør jeg holde meg til cascade på bitter/aroma og citra på tørr? Eller kanskje til og med byttet ut citra med amarillo for å få mer sitrusfokus?
Alle tips mottas med takk!
*********************
Recipe: Rakfiskøl #6
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,96 l
Post Boil Volume: 29,12 l
Batch Size (fermenter): 27,00 l
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,054 SG
Estimated Color: 18,3 EBC
Estimated IBU: 40,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 74,7 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,20 g PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 1
2,10 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
0,90 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 3 -
4,10 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 4 63,1 %
1,80 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) Grain 5 27,7 %
0,60 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 6 9,2 %
30,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 19,4 IBUs
15,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 30,0 min Hop 8 7,4 IBUs
0,75 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 9 -
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 10 -
20,00 g Mosaic (HBC 369) [11,10 %] - Boil 10,0 m Hop 11 7,4 IBUs
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 12 6,0 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 13 -
75,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
75,00 g Simcoe [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 15 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 6,50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 16,95 l of water at 73,5 C 67,0 C 60 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (5,54l, 15,98l) of 75,6 C water
Notes:
------
Kalsiumklorid, pH-stab og kalsiumsulfat er pr 10L, og ikke totalt.
Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------
Anders