Marius.H.Steen skrev:#48 Rally
American Amber Ale
Type: All Grain Date: 06.04.2012
Batch Size (fermenter): 25,00 l Brewer: Marius H. Steen
Boil Size: 28,00 l Asst Brewer:
Boil Time: 60 min Equipment: Nubrygg
End of Boil Volume 25,96 l Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Final Bottling Volume: 23,49 l Est Mash Efficiency 78,0 %
Fermentation: Ale, Two Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes:
Ingredients
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,84 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 69,0 %
0,56 kg Caramunich Type 2 (120,0 EBC) Grain 2 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 1 (17,7 EBC) Grain 3 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 2 (23,0 EBC) Grain 4 10,0 %
0,06 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 1,0 %
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 23,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 5,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 2,0 IBUs
1,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [35,49 ml] Yeast 9 -
Når jeg var der fikk jeg bare prosentvis maltandel, så dette er jo de mengdene gjort om til mitt oppsett. Jeg fikk også bare IBU og humle, ikke tilsetningstiden, så disse har jeg estimert.
Ellers blir denne veldig god, om noe er annerledes så er det kanskje at smakshumlen i originalen er mindre fremtredende.
Her er et bilde av min kopi til venstre mot originalen til høyre.
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,84 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 69,0 %
0,56 kg Caramunich Type 2 (120,0 EBC) Grain 2 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 1 (17,7 EBC) Grain 3 10,0 %
0,56 kg Munich Malt Type 2 (23,0 EBC) Grain 4 10,0 %
0,06 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 1,0 %
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 23,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 5,0 IBUs
22,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 2,0 IBUs
1,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [35,49 ml] Yeast 9 -
Når jeg var der fikk jeg bare prosentvis maltandel, så dette er jo de mengdene gjort om til mitt oppsett. Jeg fikk også bare IBU og humle, ikke tilsetningstiden, så disse har jeg estimert.
Ellers blir denne veldig god, om noe er annerledes så er det kanskje at smakshumlen i originalen er mindre fremtredende.
Willyen skrev:Hmmmm ... Tror dette blir neste brygg.
Hvilken tørrgjær kan en ersatte WLP051 med?
Marius.H.Steen skrev:#48 Rally
American Amber Ale
(..)
Når jeg var der fikk jeg bare prosentvis maltandel, så dette er jo de mengdene gjort om til mitt oppsett. Jeg fikk også bare IBU og humle, ikke tilsetningstiden, så disse har jeg estimert.
Ellers blir denne veldig god, om noe er annerledes så er det kanskje at smakshumlen i originalen er mindre fremtredende.
Her er et bilde av min kopi til venstre mot originalen til høyre.