Rallar Amber?

Resultat av denne.
Det ble en utsøkt Rallar. Kommer til å lage den igjen.  Dog skal en prøve med en gjærstarter.
 
Ingen Rallar men ein sabla god Amerikansk Amber:

20l (Eff. 75%):

OG 1,052 ca.
Mesk: 1 time på 66 °C

3,43 kg M.O Pale malt
370g Munich
250g mørk krystall, 275 EBC
200g Amber malt 45 EBC
200g Pale krystall, 60-80 EBC
50g Carafa spesial I

17g Citra 60 min (kan erstattast med andre høg-alpha humler til ca 26 IBU)
10g Cascade 10 min
10g Centennial 10 min
10g Cascade 0 min
10g Centennial 0 min

Må gjerne tørrhumlast med 20g + 20g cascade og centennial eller chinook

1 tablet protafloc 15 min
1 klype gjærnæring 15 min

1 pkg US-05 rehydrert i 30 °C vatn.
Ev. WLP001 eller WLP051 som Ægir brukar i sin.

Carafa I kan sløyfast totalt då andre Amber malt gjerne er mørkare enn den i oppskrifta mi.


Hei

har lyst å forsøke meg på din oppskrift

har du mer info om meske temp/meske tid..totaltid
mesk volum - skylling etc
Koke tid Total
gjæringstid og temp. / event omstikking før tørrhumling etc
 
Hei

har lyst å forsøke meg på din oppskrift

har du mer info om meske temp/meske tid..totaltid
mesk volum - skylling etc
Koke tid Total
gjæringstid og temp. / event omstikking før tørrhumling etc

Mesketemp 66 grader i 60 minutt. Eg meskar ut med 78 grader men det er ikkje nødvendig om du ikkje har utstyr til det.
Eg brukar 3l per kg malt som mesketjukkelse, du brukar det du er vant med i ditt system.
60 min koketid.
eg pleier aldri stikke om, heller ikkje ved tørrhumling.

Ølet har godt av litt lagring, gjerne eit par månadar.

Carafa spesial kan sløyfast, eg brukar det fordi eg har eit lite lager, og så gir det fin farge.
 
Hei

koker øl etter din oppskrift nå, kokt ca 10 min... spørsmål: kan jeg strø gjæren tørt i gjæringsbøtte, eller anbefaler du å blande denne i vann før tilsetting??
hvilken gjæringstemp anbefaler du og gjæringstid???
anbefales det å stikke om ølet etter en tids gjæring?
lagringstid på flaser og mengde sukker til karbonering

har ca 25 ltr i kok nå

hører fra deg

svein arne
Ingen Rallar men ein sabla god Amerikansk Amber:

20l (Eff. 75%):

OG 1,052 ca.
Mesk: 1 time på 66 °C

3,43 kg M.O Pale malt
370g Munich
250g mørk krystall, 275 EBC
200g Amber malt 45 EBC
200g Pale krystall, 60-80 EBC
50g Carafa spesial I

17g Citra 60 min (kan erstattast med andre høg-alpha humler til ca 26 IBU)
10g Cascade 10 min
10g Centennial 10 min
10g Cascade 0 min
10g Centennial 0 min

Må gjerne tørrhumlast med 20g + 20g cascade og centennial eller chinook

1 tablet protafloc 15 min
1 klype gjærnæring 15 min

1 pkg US-05 rehydrert i 30 °C vatn.
Ev. WLP001 eller WLP051 som Ægir brukar i sin.

Carafa I kan sløyfast totalt då andre Amber malt gjerne er mørkare enn den i oppskrifta mi.
 
Det er lurt å la gjæren løyse seg opp i kokt vatn avkjølt til ca 30 grader. 1 dl er nok. Eg gjærar den på 18 grader. 18-20 burde gå fint. Og eg brukar us-05.
Gjærar 14 dagar, siste 4-5 med tørrhumle.
Eg brukar gass til karbonering, men 5-6g pr liter burde funke bra.

Håpar du blir fornøgd med resultatet.
 
Takker for tilbakemeldingen.. er no ferdig med dagens øl stund... OG er kjøling før gjør tilsats ble 1050-1052 noe som er bra, eller ??
Ingen Rallar men ein sabla god Amerikansk Amber:

20l (Eff. 75%):

OG 1,052 ca.
Mesk: 1 time på 66 °C

3,43 kg M.O Pale malt
370g Munich
250g mørk krystall, 275 EBC
200g Amber malt 45 EBC
200g Pale krystall, 60-80 EBC
50g Carafa spesial I

17g Citra 60 min (kan erstattast med andre høg-alpha humler til ca 26 IBU)
10g Cascade 10 min
10g Centennial 10 min
10g Cascade 0 min
10g Centennial 0 min

Må gjerne tørrhumlast med 20g + 20g cascade og centennial eller chinook

1 tablet protafloc 15 min
1 klype gjærnæring 15 min

1 pkg US-05 rehydrert i 30 °C vatn.
Ev. WLP001 eller WLP051 som Ægir brukar i sin.

Carafa I kan sløyfast totalt då andre Amber malt gjerne er mørkare enn den i oppskrifta mi.
 
Hei igjen

viser til tidligere meldinger

har brukt din oppskrift til punkt og prikke og er nå klar til å ta ølet over til flaske

tenker å bruke ca 6 gram sukker ifm karboneringen

hva og hvordan bør jeg lagre flaskene , temperatur ved lagring / lagringstid

Hører fra deg

mvh
svein arne

20l (Eff. 75%):

OG 1,052 ca.
Mesk: 1 time på 66 °C

3,43 kg M.O Pale malt
370g Munich
250g mørk krystall, 275 EBC
200g Amber malt 45 EBC
200g Pale krystall, 60-80 EBC
50g Carafa spesial I

17g Citra 60 min (kan erstattast med andre høg-alpha humler til ca 26 IBU)
10g Cascade 10 min
10g Centennial 10 min
10g Cascade 0 min
10g Centennial 0 min

Må gjerne tørrhumlast med 20g + 20g cascade og centennial eller chinook

1 tablet protafloc 15 min
1 klype gjærnæring 15 min

1 pkg US-05 rehydrert i 30 °C vatn.
Ev. WLP001 eller WLP051 som Ægir brukar i sin.

Carafa I kan sløyfast totalt då andre Amber malt gjerne er mørkare enn den i oppskrifta mi.[/QUOTE]
 
Brygget denne 27.12.12 og flasket den 10.01.12 og smakte på den i dag. Fantastisk smak! Veldig god ettersmak av bitterhumle og fantastisk aroma! Skummet var veldig bra og øllet var fyldig og fint! Faktisk mye mer vellykket enn originalen! Endret litt på oppskriften som ligger her!

http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...rt=0&numshow=100&namesearch=bot&brewersearch=

Lagde denne i dag, skalerte opp litt og fikk litt for mye vørter. Har 27liter med OG 1,056 og en liten bøtte med 3 liter. Tenkte å eksprimentere litt med de tre literene, noe forslag? Har brukt Us-05
 
Hei... Ægir Raller - fekk denne oppskrifta fra sjefsbryggeren
ved Ægir

Hans oppskrift var basert på en batch på 3500 ltr
nedenfor en den nedskalert til ca. 25 ltr ferdig øl

Rallar
Anticipated OG 1 050
Anticipated EBC 32,4
Anticipated IBU 18,3
Wort Boil Time 60 min
Grain / Exrtract/Sugar
Batch 25 ltr
Amount Name Origin Potential EBC
3500 gram Pale Ale 2013 germany 82,2 7
540 gram Munich Malt type 1 germany 80,1 15
540 gram Munich Malt type 2 germany 80,1 25
430 gram Caramunich Type 2 germany 77,9 120
54 gram Pale Chocolate Malt (Fawcett England 64,9 625
43 gram Black Patient Malt Great Britain 73,6 1525
Mesk på 68 grd - 60 min
Amount Name Form Alpha IBU Boiltime
5,1 gram EKGolding 2014 Pellet 5,7 3,1 First WH
6,1 gram EKGolding 2014 Pellet 5,7 4,1 60 min
12,14 gram Challenger 2014 Pellet 8,2 9,1 30 min
7,9 gram EKGolding 2014 Pellet 5,7 1,9 10 min
Boiling time 60 min
White labs WLP051 California Ale V @ 21 c
 
Hei... Ægir Raller - fekk denne oppskrifta fra sjefsbryggeren
ved Ægir

Amount Name Form Alpha IBU Boiltime
5,1 gram EKGolding 2014 Pellet 5,7 3,1 First WH
6,1 gram EKGolding 2014 Pellet 5,7 4,1 60 min
12,14 gram Challenger 2014 Pellet 8,2 9,1 30 min
7,9 gram EKGolding 2014 Pellet 5,7 1,9 10 min
Boiling time 60 min
White labs WLP051 California Ale V @ 21 c
Hei

Er det ikke litt lite humle her i forhold til den andre oppskriften som også skal være fått fra Ægir?
Den her tilsvarer ca 37 gram humle, mens den andre (forumpost 5) som var der har 94 gram.
 
Kjøpte wlp028 etter Vestcast sin gjærepisode. Fremdeles i tenkeboksen på hva jeg skal brygge med den...
Kanskje en rallar ??...
 
Jeg har også planer om å ha den som husgjær en stund. Mulig jeg får 5-6 øl utav den før den må skrotes...
 
Tilbake
Topp