Ingen Rallar men ein sabla god Amerikansk Amber:
20l (Eff. 75%):
OG 1,052 ca.
Mesk: 1 time på 66 °C
3,43 kg M.O Pale malt
370g Munich
250g mørk krystall, 275 EBC
200g Amber malt 45 EBC
200g Pale krystall, 60-80 EBC
50g Carafa spesial I
17g Citra 60 min (kan erstattast med andre høg-alpha humler til ca 26 IBU)
10g Cascade 10 min
10g Centennial 10 min
10g Cascade 0 min
10g Centennial 0 min
Må gjerne tørrhumlast med 20g + 20g cascade og centennial eller chinook
1 tablet protafloc 15 min
1 klype gjærnæring 15 min
1 pkg US-05 rehydrert i 30 °C vatn.
Ev. WLP001 eller WLP051 som Ægir brukar i sin.
Carafa I kan sløyfast totalt då andre Amber malt gjerne er mørkare enn den i oppskrifta mi.
Hei
har lyst å forsøke meg på din oppskrift
har du mer info om meske temp/meske tid..totaltid
mesk volum - skylling etc
Koke tid Total
gjæringstid og temp. / event omstikking før tørrhumling etc
Ingen Rallar men ein sabla god Amerikansk Amber:
20l (Eff. 75%):
OG 1,052 ca.
Mesk: 1 time på 66 °C
3,43 kg M.O Pale malt
370g Munich
250g mørk krystall, 275 EBC
200g Amber malt 45 EBC
200g Pale krystall, 60-80 EBC
50g Carafa spesial I
17g Citra 60 min (kan erstattast med andre høg-alpha humler til ca 26 IBU)
10g Cascade 10 min
10g Centennial 10 min
10g Cascade 0 min
10g Centennial 0 min
Må gjerne tørrhumlast med 20g + 20g cascade og centennial eller chinook
1 tablet protafloc 15 min
1 klype gjærnæring 15 min
1 pkg US-05 rehydrert i 30 °C vatn.
Ev. WLP001 eller WLP051 som Ægir brukar i sin.
Carafa I kan sløyfast totalt då andre Amber malt gjerne er mørkare enn den i oppskrifta mi.
Ingen Rallar men ein sabla god Amerikansk Amber:
20l (Eff. 75%):
OG 1,052 ca.
Mesk: 1 time på 66 °C
3,43 kg M.O Pale malt
370g Munich
250g mørk krystall, 275 EBC
200g Amber malt 45 EBC
200g Pale krystall, 60-80 EBC
50g Carafa spesial I
17g Citra 60 min (kan erstattast med andre høg-alpha humler til ca 26 IBU)
10g Cascade 10 min
10g Centennial 10 min
10g Cascade 0 min
10g Centennial 0 min
Må gjerne tørrhumlast med 20g + 20g cascade og centennial eller chinook
1 tablet protafloc 15 min
1 klype gjærnæring 15 min
1 pkg US-05 rehydrert i 30 °C vatn.
Ev. WLP001 eller WLP051 som Ægir brukar i sin.
Carafa I kan sløyfast totalt då andre Amber malt gjerne er mørkare enn den i oppskrifta mi.
Brygget denne 27.12.12 og flasket den 10.01.12 og smakte på den i dag. Fantastisk smak! Veldig god ettersmak av bitterhumle og fantastisk aroma! Skummet var veldig bra og øllet var fyldig og fint! Faktisk mye mer vellykket enn originalen! Endret litt på oppskriften som ligger her!
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...rt=0&numshow=100&namesearch=bot&brewersearch=
HeiHei... Ægir Raller - fekk denne oppskrifta fra sjefsbryggeren
ved Ægir
Amount Name Form Alpha IBU Boiltime
5,1 gram EKGolding 2014 Pellet 5,7 3,1 First WH
6,1 gram EKGolding 2014 Pellet 5,7 4,1 60 min
12,14 gram Challenger 2014 Pellet 8,2 9,1 30 min
7,9 gram EKGolding 2014 Pellet 5,7 1,9 10 min
Boiling time 60 min
White labs WLP051 California Ale V @ 21 c
ja brygget den etter oppskriften jeg la ut.... ølet ble svæt godt det, men kunne med fordel økt humlemengen..men kan anbefale oppskriften@Svein Ane Sandvik brygget du denne? Resultat? Den orginale Rallar er ikke spesiellt humlet så forundrer ikke meg om #30 er korrekt