MegaTrond
Norbrygg-medlem
Heisann
Begynner å bli litt desperat og håper noen kan hjelpe med gode råd og motivasjon
Har brygget 7 brygg de siste 4-5 mnd og kun ett har blitt godt drikkende og ett har blitt ok. Har byttet alt av bryggeutstyr men blir fortsatt samme rare smaken. Dette er de første bryggene jeg har hatt etter ett opphold på ca 5 år pga plassmangel. .
Brygg 1: Mild ale med en del havre. Var en rar smak som jeg trodde var pga havre men tviler siden samme smak er i de andre brygg.
Brygg 2: En Bitter. Manglet humlesmak og aroma og smakte ikke godt.
Brygg 3: APA med godt med humle. Har laget denne flere ganger før og den har vært helt topp. Nå manglet så og si alt av humle smak og aroma + det smakte snålt.
Brygg 4: Lucky jack fra brygg selv. Samme som med brygg 3
Brygg 5: Solstor Neipa. denne ble drikkende. Syns jeg kjenner en litt rar smak i denne og men blir muligens gjemt bak masse humle.
Brygg 6. Juletre Neipa. Denne syns jeg ble bra.
Brygg 7. Lucky jack fra brygg selv igjen. satte til cold crash i dag og smakte litt. Smakte litt surt og rart.
Har brewpi som styrer gjæringstemp så har kontroll på dette. Har sjekket opp mot thermapen og temp stemmer. Har også truffet på mesketemp.
Alle brygg har startet å gjære veldig kjapt og gjæret fint ut. Har prøvd med både fersk gjær med starter og rehydrert tørrgjær. Ingen forskjell.
Byttet gjæringsskap og gjæringskar. Ingen forskjell.
Har prøvd med både platekjøler og dyppkjøler. Ingen forkjell.
Har prøvd å riste gjæringskaret og O2. ingen forskjell
Trodde jeg hadde funnet feilen da jeg fant en del dritt i diptube og rundt varmeelement og i sveisefrie gjennomføringer. Kjøpte da ny Project Brew 60L gryte og gikk over til induksjon. Har brukt den på Juletre Neipa som ble bra og den siste Lucky som ikke ble bra.
Alle slanger er byttet ut.
Syns selv jeg er nøye med rengjøring. Har demontert alt av kraner og gjennomføringer. Vasket med MIM kombi og desinfisert i starsan eller iodophor.
Gjæringskar er også vasket med MIM. Har desinfisert tre ganger før brygg. Først med klor, spylte godt, kjørte en runde med iodophor og til sist starsan.
Syns det er stas å brygge men mister litt motivasjon når jeg må tømme ut nesten alt jeg brygger.
Noen som har tips til hva det kan være?
Begynner å bli litt desperat og håper noen kan hjelpe med gode råd og motivasjon
Har brygget 7 brygg de siste 4-5 mnd og kun ett har blitt godt drikkende og ett har blitt ok. Har byttet alt av bryggeutstyr men blir fortsatt samme rare smaken. Dette er de første bryggene jeg har hatt etter ett opphold på ca 5 år pga plassmangel. .
Brygg 1: Mild ale med en del havre. Var en rar smak som jeg trodde var pga havre men tviler siden samme smak er i de andre brygg.
Brygg 2: En Bitter. Manglet humlesmak og aroma og smakte ikke godt.
Brygg 3: APA med godt med humle. Har laget denne flere ganger før og den har vært helt topp. Nå manglet så og si alt av humle smak og aroma + det smakte snålt.
Brygg 4: Lucky jack fra brygg selv. Samme som med brygg 3
Brygg 5: Solstor Neipa. denne ble drikkende. Syns jeg kjenner en litt rar smak i denne og men blir muligens gjemt bak masse humle.
Brygg 6. Juletre Neipa. Denne syns jeg ble bra.
Brygg 7. Lucky jack fra brygg selv igjen. satte til cold crash i dag og smakte litt. Smakte litt surt og rart.
Har brewpi som styrer gjæringstemp så har kontroll på dette. Har sjekket opp mot thermapen og temp stemmer. Har også truffet på mesketemp.
Alle brygg har startet å gjære veldig kjapt og gjæret fint ut. Har prøvd med både fersk gjær med starter og rehydrert tørrgjær. Ingen forskjell.
Byttet gjæringsskap og gjæringskar. Ingen forskjell.
Har prøvd med både platekjøler og dyppkjøler. Ingen forkjell.
Har prøvd å riste gjæringskaret og O2. ingen forskjell
Trodde jeg hadde funnet feilen da jeg fant en del dritt i diptube og rundt varmeelement og i sveisefrie gjennomføringer. Kjøpte da ny Project Brew 60L gryte og gikk over til induksjon. Har brukt den på Juletre Neipa som ble bra og den siste Lucky som ikke ble bra.
Alle slanger er byttet ut.
Syns selv jeg er nøye med rengjøring. Har demontert alt av kraner og gjennomføringer. Vasket med MIM kombi og desinfisert i starsan eller iodophor.
Gjæringskar er også vasket med MIM. Har desinfisert tre ganger før brygg. Først med klor, spylte godt, kjørte en runde med iodophor og til sist starsan.
Syns det er stas å brygge men mister litt motivasjon når jeg må tømme ut nesten alt jeg brygger.
Noen som har tips til hva det kan være?