Etter et par greie ekstraktbrygg, har jeg endelig fått satt mitt første brygg på "ekte" malt. Brorparten av søndagen gikk med til bryggingen. Jeg satte det til gjæring utpå søndagskvelden, OG på 1050. Gjæringen kom ordentlig igang natt til i går. I dag er det full gjæringstopp. Har hatt litt problemer med å få ordentlig gang på gjæringen med ekstraktbryggene mine, og har sittet igjen med ganske høy FG. Denne gangen ser det faktisk ut til at det har gjæret nærmest helt ut, er nede i underkant av FG 1010 nå (etter 1 1/2 dag stormgjæring). Øl-et har i tillegg kullsyre, rett fra gjæringstanken (litt, ikke mye). Jeg brukte Nottingham tørrgjær (2 poser til 25l vørter).
Gikk ikke dette veldig raskt? Er det normalt at gjæringen går så fort med maltbrygg? Ekstraktbryggene har stått i 1-2 uker før det var helt stopp. Øl-et smaker bra, men er tåkete. Regner med at det vil klarne etter omstikking/lagring. Hvor lenge bør øl-et stå etter omstikking før tapping på flasker?
Gikk ikke dette veldig raskt? Er det normalt at gjæringen går så fort med maltbrygg? Ekstraktbryggene har stått i 1-2 uker før det var helt stopp. Øl-et smaker bra, men er tåkete. Regner med at det vil klarne etter omstikking/lagring. Hvor lenge bør øl-et stå etter omstikking før tapping på flasker?