Hei
Jeg laget meg eit test brygg på 4 liter søndag den 27.01.13.Prøvde og lage ein red ale og fikk ein OG på 1.052. hadde kjøpt inn gjær av typen wlp 011 europeann ale yeast.. gjæring startet i løpet av natten og full gjæring på mandagen.Temperaturen låg på 22 C. på røret står det 21-24 C på gjæring temperatur. mens på nettsida til wlp står det 18-21 C gjærings temperatur..hva er rett?? i dag morges tirsdag så var det heilt sluttet og gjære og målte ein FG på 1.012 nå i kveld.. Er ikkje det litt unormalt med ein så kjapp utgjæring??Eller er det på grunn av mange gjærseller og lite brygg som gjør det??
Noen som har erfaringer med denne gjæren og ev vært ute for det samme??
Jeg laget meg eit test brygg på 4 liter søndag den 27.01.13.Prøvde og lage ein red ale og fikk ein OG på 1.052. hadde kjøpt inn gjær av typen wlp 011 europeann ale yeast.. gjæring startet i løpet av natten og full gjæring på mandagen.Temperaturen låg på 22 C. på røret står det 21-24 C på gjæring temperatur. mens på nettsida til wlp står det 18-21 C gjærings temperatur..hva er rett?? i dag morges tirsdag så var det heilt sluttet og gjære og målte ein FG på 1.012 nå i kveld.. Er ikkje det litt unormalt med ein så kjapp utgjæring??Eller er det på grunn av mange gjærseller og lite brygg som gjør det??
Noen som har erfaringer med denne gjæren og ev vært ute for det samme??