Jeg er litt usikker på om du får det fra kinsarvik til å spire, kornblandinger i butikk blir ofte aggressivt tørket noe som dreper embryo i kornet. Ville også skjekket om skall er intakt på kornene.
Hvis kornet ikke er levedyktig, blir det ingen malt og dermed ingen øl. Det er derfor det er så greit å bruke såkorn fordi der er det krav til liv slik at bonden ikke kaster bort tiden sin når han/hun skal dyrke. Du kan for all del prøve med korn fra Kinsarvik, ta 2 x 100 korn, legg det mellom to lag fuktig kjøkken papir tørk (pass på at det ikke tørker ut) og se hvor mange som spirer etter 48 til 72 timer (litt usikker på hvor lang tid det tar med bokhvete, hirse ++ ). Om du har under 95 % spiring er det ikke egnet til å bruke som malt.
Om du skal ha såkorn må det være økologisk, vanlige såkorn blir beiset og sikkert sprøytet ting du ikke vil ha i ølet ditt. Lykke til, og ta gjerne kontakt om trenger litt help med maltingen.