Recipe: Nelson Cascade

Nelson Cascade

Recipe specifics:

Style: American Pale Ale
Batch size: 25,0 l
Boil volume: 28,5 l
OG: 1,047
FG: 1,012
Bitterness (IBU): 32,1
Color (SRM): 8,0
ABV: 4,6%

Grain/Sugars:

5,00 kg Two-row (US), 92,6%
0,20 kg Crystal 120L, 3,7%
0,20 kg Munich (German), 3,7%

Hops:

20,00 g Nelson Sauvin (AA 12,0%, Pellet) 20 min, 14,6 IBU
20,00 g Cascade (AA 6,6%, Pellet) 15 min, 6,6 IBU
15,00 g Nelson Sauvin (AA 12,0%, Pellet) 10 min, 6,5 IBU
15,00 g Cascade (AA 6,6%, Pellet) 5 min, 2,0 IBU
30,00 g Cascade (AA 6,6%, Pellet) 1 min, 0,9 IBU
30,00 g Nelson Sauvin (AA 12,0%, Pellet) 1 min, 1,6 IBU
35,00 g Cascade (AA 6,6%, Pellet) dry hop
35,00 g Nelson Sauvin (AA 12,0%, Pellet) dry hop

Yeast/Misc:

Ale yeast, 1,0 unit(s), Yeast Us-05
Wirfloc, 0,5 unit(s), Fining , boil 15 min
VIT Gjærnering, 1,0 unit(s), Additive , boil 1 min

-----
Ser dette ut til og kunne bli brukendes?
Finnes sikkert folk der ute som har mye bedre peil enn meg ;-)
 
Blir absolutt en god øl, er veldig glad i både cascade og nelson.
Trenger ikke bitterhumle viss du bare bruker nok senhumle nonshaugen ;)
 
Ser bra ut. Jeg synes kombinasjonen av nelson sauvin og cascade er helt ypperlig, men jeg foretrekker å bruke litt mer cascade enn nelson, for å få resultatet som er litt friskere.
 
Nermer meg slutten på gjærings perioden på denne nå så måtte ta SG.
Må berre få sagt att ditta e nokke av d fruktigeste ej he laga sia ej begynte med allgrain. :D :D

Oppskrifta blei litt endra, dvs att ej hadde ikkje den crystal malten som først va planlagt so blei brukt en med 120EBC i stedet.


BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Nelson Cascade
Brewer: Ola Andre Synes
Asst Brewer:
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 26,92 l
Post Boil Volume: 23,92 l
Batch Size (fermenter): 23,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,051 SG
Estimated Color: 14,7 EBC
Estimated IBU: 35,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 72,0 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 92,6 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 3,7 %
0,20 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 3 3,7 %
20,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 20,0 min Hop 4 17,0 IBUs
0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 5 -
20,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 6 6,4 IBUs
15,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 7 7,6 IBUs
15,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 5,0 min Hop 8 1,9 IBUs
30,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 1,0 min Hop 9 0,8 IBUs
30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 1,0 min Hop 10 1,8 IBUs
1,30 g Yeast Nutrient (Boil 1,0 mins) Other 11 -
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 12 -
35,00 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 9,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
35,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 9,0 Da Hop 14 0,0 IBUs


Mash Schedule: Temperature Mash, 1 Step, Full Body
Total Grain Weight: 5,40 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 19,28 l of water and heat to 66,0 C 66,0 C 60 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 18 min 78,0 C 10 min

Sparge: Fly sparge with 15,05 l water at 75,6 C
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Meeeget god. Men på neste runde kuttet vi 20g tilsettningene til 15 og la heller på 5 g på 30g tilsettningen. Da ble den enda bedre ;-)
 
Tilbake
Topp