Jeg har i nesten ett år lagret juleøl for en kompis, temp 0 - 2 °C. Den ble ikke tappet på flasker fordi FG stoppet på 1035. Ikke så rart heller da han begynte med OG på 1075 og kun en liter med starter. Skulle fjerne dunken, men sjekket først og vørten hadde ikke noen usmak. Kunne tenke meg prøve starte den på ny. Er usikker på hvordan, men vil istedet for å spør om fremgangsmåte, foreslå en måte. Da kan jeg se hvor mye jeg har lært og håpe noen kan korrigere meg:
bjorf
- Lager ny starter på ca 5 liter til 45 liter vørt. (Vet ikke hvilken gjær som er benyttet tidligere og velger en passende selv)
- Stikker om vørten.
- Tilsetter vørten mer luft (er usikker på om dette er riktig).
- Etter å ha satt gjærstarter kaldt, dekantere denne og tilsette vørten. (Kan det være en fordel å tilsette denne bare en del av vørten f.eks 5-10 liter og øke på?)
bjorf