1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Reste-oppskrift

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av csm101, 29 Mar 2017.

  1. csm101

    csm101
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Heisann
    Vi har litt rester igjen, og lurer på om noen "ser" hva vi kan lage av det for å få minst mulig rest.
    Vil gjerne bli kvitt alt på en gang!

    125 g Amarillo (8,8%)
    75 g Perle (5%)
    50 g Saaz (4,3)


    Det er en BB60-Automatic vi har, og vi drikker det meste!

    Noen tips?
     
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Belgisk IPA

    Bitterhumle med Perle til 50 -60 IBU

    25 g Amarillo & Saaz, 15 min
    25 g Amarillo & Saaz, 5 min
    25 g Amarillo, 1 min
    50 g Amarillo, tørr
     
  3. Jørgen E

    Jørgen E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Wlp400 20-21grader og kanskje spe på med en pose til med humle ;) litt mer på 0min og en god del som tørrhumle

    Det humleskjemaet ser ut som mine 20liters IPAer

    Alternativt ibu på 40-50 og kalle det en belgish pale ale



    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
     
  4. csm101

    csm101
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    okidoki!
    Belgisk IPA høres jo gøy ut (selv om vi ikke får brukt Perle'n vår til noe)
    Er det lett å mikse til en batch for brygging på 60-liter'n vår?
    Jeg har lekt meg på www.brewersfriend.com, men finner ikke helt ut av hvordan jeg skal sette det opp.
    Vi vil gjerne ha en "mild" Belgisk IPA, ca 6% alkohol. (og når jeg tenker på det, så har vi også lyst til å sette det opp slik at vi koker 60 liter, vanner det ut til å gjære på 3 dunker (altså ca 75-81 liter til gjæring). Går det (lett) ann å sette opp?

    Litt mange ønsker på en gang kanskje, men det er jo snart jul (bare 4 mnd til julemarsipanen kommer i butikken nå!) :)
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Perle'n kan du jo bruke til Bitter-humle
     
  6. csm101

    csm101
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Du må gjøre oppskriften public for at jeg skal kunne se den
     
  8. csm101

    csm101
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  9. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg ville ikke sløst så mye med Amarillo og Saaz tidlig i kokeprosessen,
    spar de til senere og pøs på med en annet humle for å oppnå ønsket IBU
    f.eks Columbus
     
  10. csm101

    csm101
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    oki!
    Bedre nå? (du må gjerne modifisere oppskriften om du ser hva som må gjøres). Jeg er usikker på det meste her! :)
     
  11. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  12. csm101

    csm101
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takker for hjelp!
    Den skal nok i kjelen plutselig :)
     
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Fikk lyst til å brygge en sjæl ;)
     
    csm101 liker dette.
  14. Jørgen E

    Jørgen E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Denne tråden fikk meg til å kjøpe wlp400 til "American ipa-settet" fra BS.

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
     
    loebrygg liker dette.
  15. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Apropos Columbus. Er det andre som også synes at Columbus er pyton fra 2015?
     

Del denne siden