Reste-oppskrift

Heisann
Vi har litt rester igjen, og lurer på om noen "ser" hva vi kan lage av det for å få minst mulig rest.
Vil gjerne bli kvitt alt på en gang!

125 g Amarillo (8,8%)
75 g Perle (5%)
50 g Saaz (4,3)


Det er en BB60-Automatic vi har, og vi drikker det meste!

Noen tips?
 
Belgisk IPA

Bitterhumle med Perle til 50 -60 IBU

25 g Amarillo & Saaz, 15 min
25 g Amarillo & Saaz, 5 min
25 g Amarillo, 1 min
50 g Amarillo, tørr
 
Wlp400 20-21grader og kanskje spe på med en pose til med humle ;) litt mer på 0min og en god del som tørrhumle

Det humleskjemaet ser ut som mine 20liters IPAer [emoji14]

Alternativt ibu på 40-50 og kalle det en belgish pale ale



Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
okidoki!
Belgisk IPA høres jo gøy ut (selv om vi ikke får brukt Perle'n vår til noe)
Er det lett å mikse til en batch for brygging på 60-liter'n vår?
Jeg har lekt meg på www.brewersfriend.com, men finner ikke helt ut av hvordan jeg skal sette det opp.
Vi vil gjerne ha en "mild" Belgisk IPA, ca 6% alkohol. (og når jeg tenker på det, så har vi også lyst til å sette det opp slik at vi koker 60 liter, vanner det ut til å gjære på 3 dunker (altså ca 75-81 liter til gjæring). Går det (lett) ann å sette opp?

Litt mange ønsker på en gang kanskje, men det er jo snart jul (bare 4 mnd til julemarsipanen kommer i butikken nå!) :)
 
Jeg ville ikke sløst så mye med Amarillo og Saaz tidlig i kokeprosessen,
spar de til senere og pøs på med en annet humle for å oppnå ønsket IBU
f.eks Columbus
 
oki!
Bedre nå? (du må gjerne modifisere oppskriften om du ser hva som må gjøres). Jeg er usikker på det meste her! :)
 
Tilbake
Topp