Restebrygg

Hei

Jeg er nytt medlem her på Norbrygg, men har noe bryggeerfaring fra tidligere. Det har seg slik at jeg har litt diverse maltrester igjen fra tidligere brygg som jeg håper jeg kan bruke til et slags "restefest-brygg". Dersom noen av dere har noen innspill så mottas det med stor takk. Det jeg har liggende er:

3.kg Pilsnermalt
1.kg Vienna
1.kg Caramalt
0,5kg Hvetemalt

Tenker også å bruke rester av Galaxy og Centennial humle for å gi en fruktig og sitrusaktig brygg. Samtidig har jeg kun tilgjengelig 2.stk saflager w-34/70 11,5g (tørrgjær-undergjæring) Kan jeg med disse ingrediensene lage en form for fruktig lagertype? 
 
Jeg ville gaflet oppi alt, med unntak av caramelten, evt en del av den hvis du vil.

Blir en liten mix virker det som, kan jo bli artig.

Sikkert noen som har godt tips til temp de  bør lagres på, den gjæren har jeg aldri brukt før.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Takk for svar.

har selv ingen erfaring med denne gjæren, eller tørrgjær for den del. i følge produsenten vil gjæren være mest aktiv mellom 8 og 15 grader.
tenker 2 uker på ca 12grader og deretter lagring i kjeller (ca 4grader)
 
Seimen skrev:
Takk for svar.

har selv ingen erfaring med denne gjæren, eller tørrgjær for den del. i følge produsenten vil gjæren være mest aktiv mellom 8 og 15 grader.
tenker 2 uker på ca 12grader og deretter lagring i kjeller (ca 4grader)

Lurer på om du skal la den stå litt lenger enn to uker om du gjærer den mer mot 8 grader.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Mine lager får alltid stå 4 uker på 10 grader, diacetylrest ca 16 - 17 grader i 24-48 timer. Lagres på ca 0 - 2 grader.
Koker alltid pils malten  i 90 min.

Lykke til!!!
 
Tilbake
Topp