Hei...
Jeg lurer på hvilken av 2 formler for utregning av IBU som er riktige?
Formel 1: Er hentet fra "Moderne hjemmebrygging" og er som følger:
IBU= (%utnyttelse * %alfasyre*m) / (V * 10)
Formel 2: Er hentet fra Petits øl-logg og er som følger:
IBU= (3 * koketid * %alfasyre*m) / (V * 90)
Ved koketid 60 min. får jeg forskjellig IBU.
Hilsen Asbjørn :lessmile:
Jeg lurer på hvilken av 2 formler for utregning av IBU som er riktige?
Formel 1: Er hentet fra "Moderne hjemmebrygging" og er som følger:
IBU= (%utnyttelse * %alfasyre*m) / (V * 10)
Formel 2: Er hentet fra Petits øl-logg og er som følger:
IBU= (3 * koketid * %alfasyre*m) / (V * 90)
Ved koketid 60 min. får jeg forskjellig IBU.
Hilsen Asbjørn :lessmile: