Jeg har nettopp satt en robust porter fra bakke brygg, batch size 25l. Original oppskrift: http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/73679/bakke-brygg-robust-porter-50-l
Dette er min tredje batch, så noe fersk i gamet. For å finne ut hvor mye vann jeg skulle meske med tok jeg gjennomsnittet av ulike porter-oppskrifter og endte med 2,5 l/kg til meskevann. Fikk antageligvis noe høy temperatur, som jeg fikk nedjustert til 67 grader. Ifølge loggen hadde jeg 67 grader i 50 min, 73-75 grader i 10 min.
For å skylle, og tilsette rett mengde vann har jeg delt et gjæringskar og boret flere små hull slik at det tar litt tid å renne gjennom skyllingen. Jeg måtte skylle med ca 14l vann for å oppnå 28l, som er boil size. Skylte i tillegg gjennom mesken med vørteren, for å hente ut smaken. Dette har jeg ikke lest noe sted, men virka logisk i huet mitt.
Jeg fikk litt mer avkok enn planlagt, endte på 23l istedet for 25l. Ikke noe big deal i utgangspunktet.
Problemet er at jeg endte på litt laver OG enn det som var målet, 1.032 istedet for 1.058. Rehydrerte gjæra som det står på pakka, og pitcha i.
Hvordan vil lav OG påvirke ølet? Er det noe jeg kan gjøre for å hente meg inn?'
Even
Dette er min tredje batch, så noe fersk i gamet. For å finne ut hvor mye vann jeg skulle meske med tok jeg gjennomsnittet av ulike porter-oppskrifter og endte med 2,5 l/kg til meskevann. Fikk antageligvis noe høy temperatur, som jeg fikk nedjustert til 67 grader. Ifølge loggen hadde jeg 67 grader i 50 min, 73-75 grader i 10 min.
For å skylle, og tilsette rett mengde vann har jeg delt et gjæringskar og boret flere små hull slik at det tar litt tid å renne gjennom skyllingen. Jeg måtte skylle med ca 14l vann for å oppnå 28l, som er boil size. Skylte i tillegg gjennom mesken med vørteren, for å hente ut smaken. Dette har jeg ikke lest noe sted, men virka logisk i huet mitt.
Jeg fikk litt mer avkok enn planlagt, endte på 23l istedet for 25l. Ikke noe big deal i utgangspunktet.
Problemet er at jeg endte på litt laver OG enn det som var målet, 1.032 istedet for 1.058. Rehydrerte gjæra som det står på pakka, og pitcha i.
Hvordan vil lav OG påvirke ølet? Er det noe jeg kan gjøre for å hente meg inn?'
Even