Saison med sitrongress, innspill?

Tenkte å lage en saison nogenlunde som det her.

Jeg er usikker på mengde sitrongress, mesketemp/tid, og om Sorachi egner seg som både bitter- og aromahumle.
Innspill anyone?

Zitron bon zaizon Style: Saison Brewer: Brastad

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1054
FG: 1013
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 34 IBU
BU/GU: 0.62

Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 4000 g
Wheat Malt             3 EBC 500 g
Oat Malt             4 EBC 500 g
Munich Malt 20 EBC 20 EBC 500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 200 g


Mash schedule: 64 degrees for 60 minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Sorachi Ace        12% alpha 30 g 60 minutes
Sorachi Ace 12% alpha 30 g 1 minutes


Fermentation
Yeast: Safbrew T-58

Comments:
Kok 90 min.
Tilsettet også gjærnæring og Irish moss.
 
Jeg sitter faktisk og drikker mitt første forsøk på det samme nå. Til 22 liter tilsatte jeg 60 gram finhakket sitrongress ved flame out. Jeg har store problemer med å i det hele tatt ane at jeg har hatt sitrongress i.
Så det jeg da gjorde, var å prøve igjen, men dette har stått til karbonering i kun 4-5 dager, så det er litt tidlig å si hvordan forsøk nr 2 gikk. Uansett, da tilsatte jeg dette ved 15 min:

Appelsinzest: 56 g - 3 appelsiner
Sitronzest: 10 g - 2,5 stk
Limezest: 4 g - 2 stk
Sitrongress: 48 g - 5 stk, hakket
Leechlimeblader: 5 g - 7-8 stk, hakket

De bladene er jeg litt usikker på. Vørteren hadde en litt merkelig smørsmak over seg, og jeg skylder på dem.

Jeg startet en lignende tråd for et par måneder siden, og da fikk jeg tips av Bernts og Odland om å ikke hakke sitrongresset, men å "klemme" på gresset med bakenden av en knivsegg. Jeg burde kanskje hørt på erfarne fjellfolk ...
 
Cool, leste litt på den nå.
Har også smakt saison med sitrongress både på kråka og på peoples(nøgne ø), og tenker det blir sykt digg med litt citrus i glasset når sommeren kommer.
Har aldri brukt cest før egentlig, men lurte på å hive i noe revet ingefær.
Men er det et poeng å ha masse cest i tillegg til sitrongress? Cest tres bien?
 
Det var kråkeølet som fikk meg til å brygge dette i første omgang, så det ble en minimal suksess, gikk jeg inn på Facebooksiden til Crow Bar, og fant denne posten fra Dave the Brewer:

"Therefore the base was a simple saison recipe :)PA malt, wheat@30%, oats & caramel malts for colouring), using Fermentis S33 yeast and Mt. Hood hops. Then to spice things up at the end of the boil we tea-bagged (giggle-giggle) the wort with orange peel, lemon peel, lemon grass and kaffir lime leaves. Just for the finishing punch we also dry hopped with Ahtanum during fermentation."

Derfor :D
 
Sånn ble den, lukta sinnsykt godt! 
BonZaison Style: Saison Brewer: dag brastad

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1054
FG: 1013
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 49 IBU
BU/GU: 0.9

Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 4000 g
Wheat Malt 3 EBC 500 g
Oat Malt 4 EBC 500 g
Munich Malt 20 EBC 20 EBC 500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 200 g


Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Sorachi Ace        12% alpha 30 g 60 minutes
Sorachi Ace 12% alpha 30 g 15 minutes


Fermentation
Yeast: Safbrew T-58

Comments:

mesket 90 min på 65grader

kok 90 min.

130 g Sitrongress, 100g ingefær og 3g korianderfrø ved flameout.

1/2 ts Gjærnæring 10 min før flameout.

1ts irish moss 15 min før flameout.


Vørteren hadde en veldig god ettersmak, tror det blir knallbra;) Takk for tips!
 
Bare av interesse..

Hvordan smakte ølet deres?
Ble dere fornøyd?:)

Er meget interessert i å sette en Saison snart:)
 
Ægir tipset om at deres Saison bestod av pale ale malt med innslag av munich for farge. Gjæret med WLP400 og et tonn med sitrongress ved flameout. :)
 
Jeg har en del MARIS OTTER PALE MALT 5 EBC igjen fra forrige brygg jeg lagde.
Kunne jeg brukt denne som base malt? Spørr bare av nysgjerrighet:)
 
Da har jeg satt mitt brygg med ingefær og sitrongress..

Ble veldig grumsete og målte 1060.
Hadde dessverre ikke tid til å meske mer enn 60.

Er det no håp for detta ølet da?!:)
 
Har satt vørteren min på flasker nå, syns smaken ikke var så altfor verst, smakte godt med ingefær, kunne sikkert hatt litt mer sitrongress i min batch neste gang.
men syns det smakte litt mye gjær faktisk..

Håper den ekstra lille gjærsmaken gir seg når ølet får satt seg litt på flaske..
 
Tilbake
Topp