LarsUlv
Norbrygg-medlem
Holder på å gjære en Saison som blir gjæret med WLP566. Den ble pitchet på 19 grader og så varmet jeg den opp aktivt med et varmebelte til 20 grader i løpet av 2,5 timer.
OG 1.045, volum 24,5 liter.
Gjæringskaret står inne i et avslått kjøleskap.
Temperaturen holdt seg på 20 grader i 10 timer og da var det blitt litt aktivitet i dunken.
Siden det har temperaturen økt med 1 grad hver 3. time.
De siste 12 timene har det vært jevn, aktiv, aktivitet med bobler i flasken der blowoff tuben står, høres ut som en motorbåt
Etter 1 døgn er den nå opp på 24 grader og SG er på 1.023
Jeg ønsker en ganske tørr, men ikke knusktørr Saison.
Skal jeg la den stige i temp som den vil? Eller er det bedre å "bremse" den litt?
Hadde jo vært spennende å gi den frie tøyler.
OG 1.045, volum 24,5 liter.
Gjæringskaret står inne i et avslått kjøleskap.
Temperaturen holdt seg på 20 grader i 10 timer og da var det blitt litt aktivitet i dunken.
Siden det har temperaturen økt med 1 grad hver 3. time.
De siste 12 timene har det vært jevn, aktiv, aktivitet med bobler i flasken der blowoff tuben står, høres ut som en motorbåt
Etter 1 døgn er den nå opp på 24 grader og SG er på 1.023
Jeg ønsker en ganske tørr, men ikke knusktørr Saison.
Skal jeg la den stige i temp som den vil? Eller er det bedre å "bremse" den litt?
Hadde jo vært spennende å gi den frie tøyler.
Sist redigert: