Et par betrakninger om skapet etter ca ett års bruk som rent gjærskap:
- Som nevnt over, kan temperaturen ligge en grad høyere enn det som står på displayet for meg også.
- Vanlig gjærbøtte må man bruke blowofftube på, (eller veldig lav vannlås ), spediel 30l bøtte må brukes uten vannlåsen, alternativ kjøpe en gummipropp som passer, med dertil egnet hull for plastslange/blowoff
- Fungerer supert til lagerøl, med mindre man "må" lagre ned mot 0. Selv har jeg skippa denne prosessen i sin helhet. Det blir sikkert enda bedre med slik lagring (og jeg er ingen ekspert på lagerøl). 'Lagringen' har vært på fat i ca 10 grader i et annet rom. Om det må lagres på lavere temperaturer for å få bra resultat får være en annen debatt, jeg har i hvert fall ikke opplevd noe dårlig øl med å ikke gjøre det.
-Temperaturen stiller seg inn til default 15 etter strøm av/på. Jeg har ikke funnet noe måte å endre dette på, og gjør bruk av STC kronglete for lagerøl. Om jeg skal gjære noe som aldri skal mer enn 18/19 grader, eller aldri over 15 grader, bruker jeg skapets egen temperaturinstilling. Med ales og hveteøl som jeg skal ha høyere på ett eller annet tidspunkt, bruker jeg STC og frostvakt.
-Plasseringsvennlig. Om jeg kunne hatt noe gulvstående uten å ha behov for å utnytte veggplassen over, ville nok en liten fryser vært bedre valg, spesielt om man ønsker ha ett skap som skal gjøre alt (og ned mot 0)
-Ser tøffere ut enn liten fryser
-Innsalgsargument for kjærester/koner/samboere er at dere har et vinskap når du er ferdige med å brygge. Dette er selvfølgelig blank løgn (det vil si, det er sant, men her i huset har skapet stått uten gjærbøtte totalt 5-6 dager på ett år).
-Største hjerteinfarktepisode: skrudde på lyset til skapet og så to bananfluer på innsiden, og så for meg en koloni av dyr, ødelagt øl og forklaringsproblem. Bøtta var tett, så det var bare to stk som hadde sneket seg inn. Men etter det brukte jeg aldri mer åpen gjæringskar (speidel uten vannlås)
-Største ønske: Litt høyere så det fikk plass til konsisk/bøtte i rustrfitt stål. Jeg har ikke sett noen på markedet som vil passe inn, men lurer på om det er mulig å kappe bakerste bein på en ss brewing konisk tank. Noen som har praktisk erfaring, eller vet om en annen variat som passer uten modifikasjoner ?