"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Det gyldne snitt er velidig interessant og fascinerende. Akkurat som bandet Tool, så burde noen lage et øl i samme ånd som de laget musikk.

*Edit: For å være morsom. Single hop oppskriften min følger noen av de første sifrene i bionacci-rekken. :p

En av de føste gode IPA jeg brygga for snart 8 år siden var faktisk basert på Mosaic og det gylne snitt
Kjørte vel no sånt som 10, 16, 25, 40, 65 g humle fordelt som bitter, smak, aroma og tørr
 
Litt misvisende med 60/40 da jeg pratet om citra og amarillo, men mente selvsagt overvekt av amarillo. Justerte deretter ned litt til mtp fremtidig brygg.
Kjør 50/50 done deal. Juster neste gang. 50/50 er en killer combo uansett. Har dratt den selv flere ganger med de to humlene. Skal du være un-fancy old school-y kjører du 25% columbus og 25% Citra, av de 50% citra egentig skulle være. Da snakker vi å tappe in på old school humle-combo :D Er du lei NEIPA, så prøv dette, og tørk ut ølet. Får vann i munnen av å tenke på det selv. God damn, det er noen år siden vi fikk tørre IPA'er, som var pepret med CaSO4. Ikke bare nostalgi fra min side, men jeg synes rett og slett eldre west coast IPA'er er bedre. I steden for den feite velling-juicen fra østkkysten.
 
Sist redigert:
Det gyldne snitt er veldig interessant og fascinerende. Akkurat som bandet Tool, så burde noen lage et øl i samme ånd som de laget musikk.

*Edit: For å være morsom. Single hop oppskriften min følger noen av de første sifrene i Fibonacci-rekken. :p

trumpgyldnesnitt.jpg


:D
 
Hei.
Trenger input på min IPA oppskrift
Til nå har jeg gjort følgende:
5.5 kg (88.4%) — Maris Otter Pale Malt, Maris Otter — Grain — 5.9 EBC
300 g (4.8%) — BestMalz Munich Dark — Grain — 28 EBC
300 g (4.8%) — Stangeland Mølle Oats, Flaked — Grain — 2 EBC
120 g (1.9%) — Weyermann Caramunich II — Grain — 124 EBC

50 Gram med Magnum for å få IBU til ca 50.

Vannjustert til NEIPA vann.

Gjær: White Labs WLP013 London Ale

Mistet selvfølgelig 2 stk protafloc under kok, skulle hatt en, men tenker det går fint.

Nå er den i Fermzillaen og gjærer, så kommer det jeg trenger hjelp til, nemlig tørrhumling:

Jeg tenkte 100 gram med Sabro, 100 gram med Jarrylo og 100 gram med Mosaic. Kan det bli bra eller blir det for mye blanding her? Bør jeg kun bruke 100 gram med Jarrylo for eksempel?
Jeg har ikke mer enn 100 gram hver av disse tre sortene. Kan jeg få noen input?

Hva tenker dere om oppskriften generelt, blir det bra?
 
Jeg tror Sabro og Mosaic sammen blir bra, har ikke prøvd Jaryllo
syntes jeg ikke no om mørk munich i IPA, men ellers ser det bra ut
men hva skal du med protafloc i "hazy" IPA?
 
Takk for svar, men blir det feil å bruke Mørk Munich i IPA eller er det du personlig loebrygg som ikke liker mørk munich i IPA?
Får fin farge da ivertfall
 
Takk for svar, men blir det feil å bruke Mørk Munich i IPA eller er det du personlig loebrygg som ikke liker mørk munich i IPA?
Får fin farge da ivertfall

Du kan bruke akkurat hva du vil i en IPA så lenge det blir en IPA:). Jeg hadde nok gått for lyst münchenermalt i stedet for mørkt, men om du vil ha den litt mørkere tonen i smaken, så kan jeg ikke se at det blir galt. Så mener noen at krystallmalt er fy, og jeg var vel litt der sjøl ei stund, men nå bruker jeg det til og med i NEIPA. Og det er det sikkert noen som gjerne ville anlagt sak mot meg for:p.
 
Innspill? :)


Sabro Pale Ale (Utgangspunkt i Nøgne Ø Pale Ale)



OG: 1.059

FG: 1.012-14

29 IBU

ABV: 6,4%

12 EBC

Effektivitet: 75%


Malt:

5 kg Maris Otter Pale Malt, 5,5 EBC

680 g Best Wheat Malt, 5 EBC

550 g Crisp Caramalt, 27 EBC
Totalt: 6,23 kg


Humle:

60 min: 15g Northern Brewer 10,3%
10 min: 10g Sabro 14,3%, 10g Mosaic 11,4%, 10g Amarillo 9,9%
0 min: 20g Sabro 14,3%, 20g Mosaic 11,4%, 20g Amarillo 9,9%
10 min: 70g Sabro
Totalt: 170g
 
Jeg syntes den ser god ut,
men forstår ikke helt siste humletilsettingen, 10 min: 70g Sabro
Er det hopstand 10 min eller no sånt?
 
Ser ut som jeg kommer til å eksperimentere vilt på neste IPA,
(både humlinga og mye av malten blir ny for meg)
men ser det bra ut?

15 liter (Carapils = Castle Cara Blond 20 EBC)

upload_2020-6-28_14-10-57.png
 
Sist redigert:
Ser ut som jeg kommer til å eksperimentere vilt på neste IPA,
(både humlinga og mye av malten blir ny for meg)
men ser det bra ut?

15 liter (Carapils = Castle Cara Blond 20 EBC)

Vis vedlegget 45709

Carapils tror jeg er et helt poengløst malt. Golden Promise er ganske nøytralt sånn jeg har opplevd det, så dette blir et lyst øl med lite bidrag fra maltet - men det var vel ponget.

Hvorfor wp ved 20 grader? Eller er det en trykkfeil? (Jeg ville brukt alt i wp på 92 grader i 20 minutter, men det er nå bare hva jeg har kommet fram til.)
 
Tilbake
Topp