Første forsøk med Brewfather. Bryggekompisen min sin oppskrift som skal lages på BT80. Han har laget den en gang før og da ble den helt grei men noe kjedelig. Han har foreslått litt stjerneanis (1 stk på 50l - siste 5 minutter fjernes før nedkjøling) og appelsinskall... Tanker?
Vanvittig med vannjusteringer iallefall?
Både opp og ned på pH, fulgt en vannprofil uten å tenke på RA i den profilen? Kan være det er gjennomtenkt dog
Min erfaring hittil er at målt pH alltid havner høyere enn det brewfather beregner, jeg sikter derfor mot den lavere enden av intervallet jeg ønsker å treffe. Har oppfattet at pH gjerne bør være høyere på mørke øl, men er ikke 30 EBC ganske lyst til å kalles stout?Høyere pH på stouts er ikke så dumt egentlig. Det er litt som forskjellen på myk og skarp mørk sjokolade, sjokoladefolkene har visst om dette kjempelenge.
30 EBC er ganske lyst ja. Nesten så du kan kalle det en Vienna lager.Min erfaring hittil er at målt pH alltid havner høyere enn det brewfather beregner, jeg sikter derfor mot den lavere enden av intervallet jeg ønsker å treffe. Har oppfattet at pH gjerne bør være høyere på mørke øl, men er ikke 30 EBC ganske lyst til å kalles stout?
Min erfaring hittil er at målt pH alltid havner høyere enn det brewfather beregner, jeg sikter derfor mot den lavere enden av intervallet jeg ønsker å treffe. Har oppfattet at pH gjerne bør være høyere på mørke øl, men er ikke 30 EBC ganske lyst til å kalles stout?
20-25 graderhvilken temp måler du pH på da?
Fant en oppskift på nett:
Svartedauen Milk Stout.
5.50 kg Pale malt, maris otter
0.64 kg Choclate malt
0.23 kg Roasted barley
Kok:
24.5 g Fuggle 60 min
8.2 g Fuggle 30 min
Jeg har bestilt denne oppskriften, jeg lurer på om jeg i tillegg skal tilsette 500g havregryn i mesken for å få mer smak? Har lyst til å riste havergrynet først.
Hva tenker dere?
Vist jeg har forstått det rett, så kan jeg bare kjøpe f.eks økologisk lettkokt havregryn på daglivarebutikken og ha sammen med malten i meskeprosessen? Vist jeg ikke skal riste den først.
Tja, nå spør du godt. Jeg har lagt et lag i en stekeplate, sånn ca 1 cm tjukt, og så latt det steike på kjekstemperatur til det blir passe brunt. Jeg må røre litt i det for å få jamn bruning. Så har jeg holdt på sånn til det lukter havrekjeks. Og så oppbevart i posen sin (åpen) i et par dager, for det er litt bittert den første tida.