"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Miguel

Norbrygg-medlem


:D
Hehe! Der kan du se, 1.618 finner man igjen overalt, selv i søpla.
 

thomaslm

Norbrygg-medlem
Hei.
Trenger input på min IPA oppskrift
Til nå har jeg gjort følgende:
5.5 kg (88.4%) — Maris Otter Pale Malt, Maris Otter — Grain — 5.9 EBC
300 g (4.8%) — BestMalz Munich Dark — Grain — 28 EBC
300 g (4.8%) — Stangeland Mølle Oats, Flaked — Grain — 2 EBC
120 g (1.9%) — Weyermann Caramunich II — Grain — 124 EBC

50 Gram med Magnum for å få IBU til ca 50.

Vannjustert til NEIPA vann.

Gjær: White Labs WLP013 London Ale

Mistet selvfølgelig 2 stk protafloc under kok, skulle hatt en, men tenker det går fint.

Nå er den i Fermzillaen og gjærer, så kommer det jeg trenger hjelp til, nemlig tørrhumling:

Jeg tenkte 100 gram med Sabro, 100 gram med Jarrylo og 100 gram med Mosaic. Kan det bli bra eller blir det for mye blanding her? Bør jeg kun bruke 100 gram med Jarrylo for eksempel?
Jeg har ikke mer enn 100 gram hver av disse tre sortene. Kan jeg få noen input?

Hva tenker dere om oppskriften generelt, blir det bra?
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Jeg tror Sabro og Mosaic sammen blir bra, har ikke prøvd Jaryllo
syntes jeg ikke no om mørk munich i IPA, men ellers ser det bra ut
men hva skal du med protafloc i "hazy" IPA?
 

thomaslm

Norbrygg-medlem
Takk for svar, men blir det feil å bruke Mørk Munich i IPA eller er det du personlig loebrygg som ikke liker mørk munich i IPA?
Får fin farge da ivertfall
 

Finn Berger

Moderator
Takk for svar, men blir det feil å bruke Mørk Munich i IPA eller er det du personlig loebrygg som ikke liker mørk munich i IPA?
Får fin farge da ivertfall

Du kan bruke akkurat hva du vil i en IPA så lenge det blir en IPA:). Jeg hadde nok gått for lyst münchenermalt i stedet for mørkt, men om du vil ha den litt mørkere tonen i smaken, så kan jeg ikke se at det blir galt. Så mener noen at krystallmalt er fy, og jeg var vel litt der sjøl ei stund, men nå bruker jeg det til og med i NEIPA. Og det er det sikkert noen som gjerne ville anlagt sak mot meg for:p.
 
Innspill? :)


Sabro Pale Ale (Utgangspunkt i Nøgne Ø Pale Ale)



OG: 1.059

FG: 1.012-14

29 IBU

ABV: 6,4%

12 EBC

Effektivitet: 75%


Malt:

5 kg Maris Otter Pale Malt, 5,5 EBC

680 g Best Wheat Malt, 5 EBC

550 g Crisp Caramalt, 27 EBC
Totalt: 6,23 kg


Humle:

60 min: 15g Northern Brewer 10,3%
10 min: 10g Sabro 14,3%, 10g Mosaic 11,4%, 10g Amarillo 9,9%
0 min: 20g Sabro 14,3%, 20g Mosaic 11,4%, 20g Amarillo 9,9%
10 min: 70g Sabro
Totalt: 170g
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Jeg syntes den ser god ut,
men forstår ikke helt siste humletilsettingen, 10 min: 70g Sabro
Er det hopstand 10 min eller no sånt?
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Ser ut som jeg kommer til å eksperimentere vilt på neste IPA,
(både humlinga og mye av malten blir ny for meg)
men ser det bra ut?

15 liter (Carapils = Castle Cara Blond 20 EBC)

upload_2020-6-28_14-10-57.png
 
Sist redigert:

Finn Berger

Moderator
Ser ut som jeg kommer til å eksperimentere vilt på neste IPA,
(både humlinga og mye av malten blir ny for meg)
men ser det bra ut?

15 liter (Carapils = Castle Cara Blond 20 EBC)

Vis vedlegget 45709

Carapils tror jeg er et helt poengløst malt. Golden Promise er ganske nøytralt sånn jeg har opplevd det, så dette blir et lyst øl med lite bidrag fra maltet - men det var vel ponget.

Hvorfor wp ved 20 grader? Eller er det en trykkfeil? (Jeg ville brukt alt i wp på 92 grader i 20 minutter, men det er nå bare hva jeg har kommet fram til.)
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Carapils tror jeg er et helt poengløst malt. Golden Promise er ganske nøytralt sånn jeg har opplevd det, så dette blir et lyst øl med lite bidrag fra maltet - men det var vel ponget.

Det var derfor jeg skrev "15 liter (Carapils = Castle Cara Blond 20 EBC)" siden Brewer's Friend ikke fører Castle Cara Blond i kartoteket sitt ;)
aldri prøvd den karamalten før, så jeg vet ikke..

Hvorfor wp ved 20 grader? Eller er det en trykkfeil? (Jeg ville brukt alt i wp på 92 grader i 20 minutter, men det er nå bare hva jeg har kommet fram til.)

neida, ingen trykkfeil, tenkte å eksperimentere med å ha i humle ved pitch
tror faktisk jeg kommer til å tilsette humla på nærmere 92 °C slik du skrev, og 17 °C
 
Sist redigert:

Nordlands

Norbrygg-medlem
Det var derfor jeg skrev "15 liter (Carapils = Castle Cara Blond 20 EBC)" siden Brewer's Friend ikke fører Castle Cara Blond i kartoteket sitt ;)
aldri prøvd den karamalten før, så jeg vet ikke..
Carahell er vel nærmeste i brewersfriend, basert på f.eks. denne oversikten.
Equivalent Castle Maltings Malts to Weyermann Malts

Har selv også brukt det i stedet for både Carapils og Caramalt 30 EBC, da jeg ikke tror det utgjør så stor forskjell og jeg da kan kjøpe litt færre sorter malt.
 
Topp