Skal snart til med mitt andre forsøk på NEIPA etter ønske fra min bedre halvdel. Det er ikke et øl jeg har satt meg stort inn i, eller drikker i noen grad.. med inspirasjon fra
@Holmentoppen sin facebook post om mangan, og humlevalg, har jeg snekra sammen et utgangspunkt. Men skulle Galaxy'en hatt en partner opp i dette smoothie ølet?
Yggdrasil
New England IPA
7.0% / 15.9 °P
Recipe by
Steinar Huneide
All Grain
Brewtools B80pro
73.3% efficiency
Batch Volume: 25 L
Boil Time: 75 min
Vitals
Original Gravity: 1.065
Final Gravity: 1.014
IBU (Tinseth): 26
Color: 9.9 EBC
Mash
Strike Temp — 67.3 °C
Temperature — 65 °C — 60 min
Mash Out — 75 °C — 10 min
Malts (7.18 kg)
3.22 kg (44.9%) — Thomas Fawcett Pale Malt, Maris Otter — Grain — 5.9 EBC
2.27 kg (31.6%) — Avangard Wheat Malt — Grain — 3.9 EBC
740 g (10.3%) — BestMalz Caramel Pils — Grain — 5 EBC
440 g (6.1%) — Wheat Flaked — Grain — 3.2 EBC
290 g (4%) — Avangard Munich Malt, Germany — Grain — 18.7 EBC
220 g (3.1%) — BestMalz Acidulated — Grain — 6 EBC
Hops (270 g)
20 g (21 IBU) — Magnum 12% — Boil — 60 min
50 g (5 IBU) — Galaxy 12.9% — Boil — 2 min
75 g — Galaxy 12.9% — Dry Hop — 5 days
125 g — Galaxy 12.9% — Dry Hop — 3 days
Miscs
4.6 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash
1.7 g — Chalk (CaCO3) — Mash
11.3 g — Gypsum (CaSO4) — Mash
Yeast
3 g — Kveik NCYC 4235 #41 - Skare
Fermentation
Primary — 33 °C — 5 days