Finn Berger
Moderator
Det var derfor jeg skrev "15 liter (Carapils = Castle Cara Blond 20 EBC)" siden Brewer's Friend ikke fører Castle Cara Blond i kartoteket sitt
aldri prøvd den karamalten før, så jeg vet ikke..
neida, ingen trykkfeil, tenkte å eksperimentere med å ha i humle ved pitch
tror faktisk jeg kommer til å tilsette humla på nærmere 92 °C slik du skrev, og 17 °C
Må visst lese alt. Cara Blond tror jeg blir veldig bra der. Jeg brukte 4% Caramalt 35 i den siste NEIPAen min, og det ga den akkurat den lille dybden/avrundinga den trengte.
Å tilsette humla ved pitch har jeg ikke noen erfaring med, men vil du ikke bare oppnå at mye blir skrubba ut i løpet av gjæringa? Scott Janish foreslår mellom dag 3 og 5, ser jeg. Du får ut det du skal ha ut av humla ganske raskt - et par dager holder lenge - så dermed får du likevel fullt utbytte av boitransformasjon.
Min erfaring med å tørrhumle bare under hovedgjæringa er forøvrig dårlig. Jeg synes det blir lite aroma ut av det i forhold til hva jeg får når jeg tørrhumler seinere. Men å gjøre begge deler må vel være det beste?