Ove
Norbrygg-medlem
Da har jeg justert vannmengder og skiftet humle:Etter å ha fulgt "andres oppskrifter" så godt det lar seg gjøre de fem første batchene, hvor fire av dem var allgrain kits fra Ølbrygging, er det på tide å prøve å rote litt til på egenhånd. Det vil si, når jeg blar i mange oppskrifter, hører med AI, og ser en røys med YT-videoer, er det begrenset hva som er "mitt", men det får våge seg.
Tenkte å starte smalt med få ingredienser. Dels for å ha noe å jobbe med videre, og dels for å lære om smak, bitterhet, humler og gjær, så jeg har prøvd å snekre sammen en SMaSH pilsner i den tyske arbeiderklassen.
Så for å sitere overskriften i tråden: Ser oppskriften min grei ut?
Digiboil 35L - BIAB
69.7% effektivitet
Bryggevolum: 21 L
Koketid: 60 min
Meskevann: 18.52 L
Skyllevann: 10 L @ 78 °C
Total vannmengde: 28.52 L
Kokevolum: 26.22 L
Gravity før kok: 1.041
Vitale verdier
Original Gravity: 1.047
Final Gravity: 1.009
IBU (Tinseth): 29
BU/GU: 0.62
Farge: 6.1 EBC
Mesk
Innmesk temperatur — 69.4 °C
Temperatur — 65 °C — 60 min
Mash Out — 78 °C — 10 min
Malt (4.5 kg)
4.5 kg (100%) — Weyermann Pilsner — Korn — 3.3 EBC
Humle (100 g)
35 g (20 IBU) — Tettnang 4.5% — Kok — 60 min
35 g (8 IBU) — Tettnang 4.5% — Kok — 10 min
30 g (2 IBU) — Tettnang 4.5% — Aroma — 20 min hopstand @ 75 °C
Hopstand ved 75 °C
Diverse
1 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mesk
5 g — Gypsum (CaSO4) — Mesk
3 ml — Lactol 80% — Mesk
1 g — Magnesium Chloride (MgCl2) — Mesk
0.5 stk — Whirlfloc — Kok — 15 min
0.32 g — Brewers Clarex — Primær
Gjær
2 pkg — Lallemand (LalBrew) Diamond Lager 80%
Gjæring
Primær til "SG" 75% (1.018) — 10 °C — 7 dager
Diacetylrest — 15 °C — 5 dager
CC ned 3 grader pr 12 timer — 3 °C — 5 dager
Fating — 4 °C — 12 PSI — 7 dager
Modning — 4 °C — 10 PSI — 14 dager
Karbonering: 2.4 CO2-vol
Vannprofil
Ca2+ 65
Mg2+ 7
Na+ 8
Cl- 39
SO42- 111
HCO3- 35
Setter pris på tilbakemeldinger som starter med "Jeg ville ..."![]()
Digiboil 35L - BIAB
68.5% effektivitetBryggevolum: 22 L
Koketid: 60 min
Meskevann: 19.2 L
Skyllevann: 12.18 L @ 78 °C
Total vannmengde: 31.38 L
Kokevolum: 27.98 L
Gravity før kok: 1.041
Vitale verdier
Original Gravity: 1.047Final Gravity: 1.009
IBU (Tinseth): 29
BU/GU: 0.62
Farge: 6.1 EBC
Mesk
Innmesk temperatur — 69.5 °CTemperatur — 65 °C — 60 min
Malt (4.8 kg)
4.8 kg (100%) — Weyermann Pilsner — Korn — 3.3 EBCHumle (50 g)
26 g (21 IBU) — Hallertau Perle 7% — Kok — 60 min14 g (6 IBU) — Hallertau Perle 7% — Kok — 15 min
10 g (2 IBU) — Hallertau Perle 7% — Kok — 5 min