Etter å ha fulgt "andres oppskrifter" så godt det lar seg gjøre de fem første batchene, hvor fire av dem var allgrain kits fra Ølbrygging, er det på tide å prøve å rote litt til på egenhånd. Det vil si, når jeg blar i mange oppskrifter, hører med AI, og ser en røys med YT-videoer, er det begrenset hva som er "mitt", men det får våge seg.
Tenkte å starte smalt med få ingredienser. Dels for å ha noe å jobbe med videre, og dels for å lære om smak, bitterhet, humler og gjær, så jeg har prøvd å snekre sammen en SMaSH pilsner i den tyske arbeiderklassen.
Så for å sitere overskriften i tråden: Ser oppskriften min grei ut?
Digiboil 35L - BIAB
69.7% effektivitet
Bryggevolum:
21 L
Koketid:
60 min
Meskevann:
18.52 L
Skyllevann:
10 L @ 78 °C
Total vannmengde:
28.52 L
Kokevolum:
26.22 L
Gravity før kok:
1.041
Vitale verdier
Original Gravity:
1.047
Final Gravity:
1.009
IBU (Tinseth):
29
BU/GU:
0.62
Farge:
6.1 EBC
Mesk
Innmesk temperatur —
69.4 °C
Temperatur —
65 °C —
60 min
Mash Out —
78 °C —
10 min
Malt (4.5 kg)
4.5 kg (100%) — Weyermann Pilsner — Korn — 3.3 EBC
Humle (100 g)
35 g (20 IBU) — Tettnang 4.5% — Kok —
60 min
35 g (8 IBU) — Tettnang 4.5% — Kok —
10 min
30 g (2 IBU) — Tettnang 4.5% — Aroma —
20 min hopstand @ 75 °C
Hopstand ved
75 °C
Diverse
1 g — Calcium Chloride (CaCl2) —
Mesk
5 g — Gypsum (CaSO4) —
Mesk
3 ml — Lactol 80% —
Mesk
1 g — Magnesium Chloride (MgCl2) —
Mesk
0.5 stk — Whirlfloc —
Kok —
15 min
0.32 g — Brewers Clarex —
Primær
Gjær
2 pkg — Lallemand (LalBrew) Diamond Lager 80%
Gjæring
Primær til "SG" 75% (1.018) —
10 °C —
7 dager
Diacetylrest —
15 °C —
5 dager
CC ned 3 grader pr 12 timer —
3 °C —
5 dager
Fating —
4 °C —
12 PSI —
7 dager
Modning —
4 °C —
10 PSI —
14 dager
Karbonering:
2.4 CO2-vol
Vannprofil
Ca2+ 65
Mg2+ 7
Na+ 8
Cl- 39
SO42- 111
HCO3- 35
Setter pris på tilbakemeldinger som starter med "Jeg ville ..."