1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Miguel, 2 Feb 2017.

  1. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Bruk en humle med høyere AA @ 60 min og flytt Cascaden senere. Du kan jo også vurdere Centennial (aka Super Cascade) for å få litt mer kompleks aroma. Den har forøvrig høyere AA og vil nok være et godt alternativ som bitterhumle.

    Tror også mengden karamellmalt dreper litt av aromaen, selv om det kun er 15 L.
     
  2. langfjes

    langfjes
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Du kan øke humlemengdene i de sene tilsetningene, som uansett ikke gir så mange IBU, og tørrhumle med mer humle.
     
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan funker WLP550 i en saison? Jeg skal brygge et lettere øl med denne gjæren før jeg brygger Sinterklaas, og tenkte at en saison var greit. Men jeg har ikke brukt den før, og det er sikkert mange her som har brukt den mye. ( Det er den Kinn bruker, er det ikke, til sine belgiske øl?) Jeg ville jo primært bruke 565 til saison, men det er ikke aktuelt nå.

    Oppskriften ser sånn ut:
    Malt til 24 liter
    3,6 kg Pilsnermalt
    0.8 kg Hvetemalt
    0.3 kg Lyst münchermalt
    0,3 kg Carared
    Humle
    17 gr Magnum @ 60
    30 gr EKG @ 10
    20 gr EKG @ wp
    Gjær
    WLP550

    Jeg har brygget den før, og den ble bra da. Det var med Belle Saison, som gjæret den litt vel langt ut.
     
  4. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    7 Fjell tror jeg bruker den. Kinn bruker Wyeast 3787.
     
    Finn Berger liker dette.
  5. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Right. Det er visst wlp530 som er whitelabs' tilsvarende til 3787.
     
  6. BrewBoy

    BrewBoy
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem


    Ville prøvd flere trinn; både på 30 min, 15 min, og 2 tørrhumletrinn, samt økt mengde på sene tilsetninger og tørrhumling (og ville redusert bitterhumle med 15-20 gram). Flere varianter er også bra, her passer bl.a. Amarillo, Simcoe, centennial m.fl.
     
  7. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det blir sikkert godt, men kanskje mer hubba bubba enn det typiske saison-preget.
     
    Finn Berger liker dette.
  8. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk. Da skal jeg kanskje være litt forsiktig med å la den gå så høyt under gjæringen? Starte på 18 og la mye skje der før den får slippe seg litt løs?
     
  9. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sikkert greit hvis du vil ha mindre banan, vil jeg anta.
     
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Yes, I'll have no bananas, no bananas today:eek:!
     
    Stig Aa. liker dette.
  11. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Planlegger sette en klone av Treehouse Julius etter følgende oppskrift:

    Til 25l

    2,5kg Pale Malt
    2,5kg Maris Otter
    (du kan muligens slå sammen disse to til en av en type, men mener huske det er litt fargeforskjell)
    1kg Flaked wheat
    1kg Wheat malt
    0,15kg Melanoidin
    0,2kg Carapils

    Humle
    26g Simcoe (11,4% AA) first wort
    37g Amarillo(8,85 AA) 5min
    37g Centennial(9,4% AA) 5 min
    41g Amarillo/Centennial/Simcoe WP 30min
    20g Amarillo/Centennial/Simcoe 1st DH
    41g Amarillo/Centennial/Simcoe 2nd DH

    DH dag 4 og dag 9/10

    WLP 007 gjær

    Det jeg lurer på er first wort humla. Denne gir vel mer eller mindre kun bitterhet til brygget. Da jeg har mye høy alfa Polaris kunne jeg tenke meg bruke dette til FW humle istedet. Er det veldig dumt, eller bør det gå bra? Justerer selvsagt mengden isåfall.
     
  12. Aksel D

    Aksel D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Første all grain brygg!

    Forsøker meg på en SMaSH-versjon av en New Zealand Pale Ale:

    25L batch

    Malt:
    5800g Maris Otter

    Humle:
    10g Waimea 16-19% 60min
    20g Waimea 16-19% 15min
    10g Waimea 16-19% 1min
    20g Waimea 16-19% tørrhumling (7 dager ish)

    Gjær:
    US-05

    Ingen andre tilsetninger. Tanken er å lære så mye som mulig om hvordan de forskjellige typene ingredienser oppfører seg. Er dette en safe oppskrift eller er det noe som skriker her?

    Har for øyeblikket gode muligheter til å styre temperatur foruten temperaturen i leiligheten min så det får bli hva det blir på det området. Etter hva jeg har lest så skal US-05 takle det ok.
     
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det ser ut til å være en ganske safe oppskrift for å teste ut hva en SMASH har å by på ja
     
  14. peram

    peram
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hei godtfolk.

    Sitter og lurer på å brygge en schwarzbier for å utforde en kompis som har proklamert at han ikke liker mørke øl. Det idelle hadde vært å gjøre en skikkelig blindtest (les tildekkede øyne) og se om han likte øl'et før han fikk se hva han drakk.

    Fant denne oppskriften fra BYO nov 2002 :


    5.5 lbs. Pils malt (<2° L)
    1.0 lbs. Munich malt (10° L)
    1.0 lbs. Munich malt (20° L)
    1.0 lb. Briess CaraPils (1.5° L)
    1.0 lbs. caramel malt (60° L) or Weyermann CaraMunich III (53-60° L)
    2 oz. Weyermann dehusked Carafa II (375-450° L)
    5.4 AAU Hallertauer (bittering) (1.2 oz. of 4.5% alpha acid)
    0.5 oz. German noble hops, such as Hallertauer (flavor)
    0.5 oz. German noble hops, such as Hallertauer (aroma)
    Wyeast 2206 (Bavarian Lager) or White Labs WLP830
    (German Lager) yeast​

    Finner selvsagt ikke alt identisk på bryggselv, men tenkte å prøve med følgende sammensetning :

    2.5 kg Pils Malt (<2 lovibond)
    453 g Best Munich Malt Dark 25 EBC/ 10 Lovibond
    453 g Best Caramel Aromatic Malt 40-60 EBC / 20-30 Lovibond
    453 g Best Caramel Pils 5 EBC / 2.4 Lovibond
    453 g Caramunich III 150 EBC / 57 Lovibond
    57 g Carafa Spesial II 1150 EBC / 431 Lovibond
    Hva tenker ekspertisen ?

    peram
     
  15. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hvis du bruker begge Munich typene så får du det akkurat som i oppskriften. Altså utgår aromatic.
     
  16. peram

    peram
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    så det du sier er bruk Best Munich Malt og Best Munich Malt Dark, og fjerne Best Caramel Aromatic Malt ? har jeg forstått deg riktig da ?

    peram
     
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ja. Det står munich 20 og 10 Lovibond i oppskriften men drit i fargen som står der, den virker helt generisk.
     
    peram liker dette.
  18. peram

    peram
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Takk for innspill, da har jeg en plan....

    peram
     
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er stygt å lure folk:p. (Men det er en god plan;).)
     
  20. peram

    peram
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg ser på det som folkeopplysning, ikke at jeg lurer noen :)

    Peram


    Sent from my iPad using Tapatalk
     

Del denne siden