Jeg har brygget denne IPA 1 gang, det er også min eneste IPA. Ølet er friskt og godt, men jeg kunne hatt litt mer aroma. Kan noen foreslå en endring til oppskriften?
IPA basisioppskrift
Brew Method: Extract
Style Name: American IPA
Boil Time: 60 min
Batch Size: 20 liters (fermentor volume)
Boil Size: 8 liters
Boil Gravity: 1.059
Efficiency: 35% (steeping grains only)
STATS:
Original Gravity: 1.056
Final Gravity: 1.011
ABV (standard): 5.99%
IBU (tinseth): 63.32
SRM (morey): 6.04
FERMENTABLES:
1.24 kg - Dry Malt Extract - Light (35.4%)
1.86 kg - Dry Malt Extract - Light - (late addition) (53.1%)
STEEPING GRAINS:
0.4 kg - American - Caramel / Crystal 15L (11.4%)
HOPS:
75 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Boil for 60 min, IBU: 59.45
10 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Boil for 10 min, IBU: 2.87
15 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Boil for 2 min, IBU: 1.01
15 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Aroma for 0 min
20 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Dry Hop for 10 days
OTHER INGREDIENTS:
1 tsp - Gjærnæring, Time: 15 min, Type: Other, Use: Boil
1 each - Klaringsmiddel, Time: 15 min, Type: Other, Use: Boil
YEAST:
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (avg): 81%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 12.22 - 25 C
Fermentation Temp: 20 C
NOTES:
Det ble brukt Lys Karamellmalt fra Bestmalz med Lovibond 12
Spesial malt trekkes på 66-77 grader i 30 minutter
Kokes i 60 minutter
Gjæres på 20 grader
Tørrhumles i 10 dager etter 3-5 dagers gjæring når det har roet seg