1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Miguel, 2 Feb 2017.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Å servere schwarzbier er ikke riktig like ille som å ha sukkerkulær i pils og utgi det for mørkt øl, men det er ikke langt unna:p.
     
  2. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jaja, får svare meg selv da. Er det noen som har en vurdering rundt spørsmålet mitt ang FW humla?
     
  3. Hannaas

    Hannaas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Tror ikke du merker særlig forskjell på FW-tilsetning i dette ølet. Mulig du får bittelitt skarpere bitterhet, da co-humulone-nivået er høyere i Polaris enn Simcoe, men det trenger ikke bli dårlig av den grunn. Hvis hensikten er å komme nærmest mulig originalen, ville jeg heller valgt en humlevariant med lavt co-humulone-nivå, som magnum, horizon eller, som i oppskriften, simcoe.
     
    Daggis liker dette.
  4. Engen

    Engen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg skal prøve meg på en Belgisk Blonde med egenprodusert Candi Syrup i morgen. Jeg setter stor pris på innspill:

    71% Chateau Pilsen
    15% Emmer hvete økologisk
    14% Candi Syrup Golden

    30 gr EKG @ 60 min
    28 gr Styrian/Bobek @ 20 min

    WLP 570

    60 min @ 65 grader
    15 min @ 77 grader

    OG: 1.074 IBU:24 EBC:9.5
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    tja, hvorfor ikke
     
  6. Engen

    Engen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Blir alltid beroliget av ett tja :)
     
  7. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ser bra ut, og den kommer nok til å tilbringe nok tid innenfor temperatursjiktet for alfaamalyse til å få full konvertering. Men det hadde nok gått med 30min på 63 og 30min på 70 også. Og det er sikkert ikke nødvendig med mer enn 5min på 77.

    Humle på 20min vil gi mindre aroma enn på 10, f.eks. , men det kan du regulere. Mer enn 1g/l for aroma er kanskje litt mye hvis du har deti senere.
     
  8. Engen

    Engen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem


    Jeg tenkte at det det ikke skal være så mye humlearoma i en belgisk blond. Jeg er også spent på hva sirupen tilfører. Blir jomfrutesting med sirup i lyst øl
     
  9. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Ryddesjau i maltboksene ga dette resultatet.

    Kvernet og mikset sammen,
    4500g pale
    2000g rye
    350g cara rye
    400g cafe light
    400g pale chocolate

    Kvernet, men i egen boks,
    250g roasted barley
    250g carafa 3, dehusked.

    Tenker også å bruke litt flaked hvete, en håndfull havregryn og evt guffe den opp med en halvkilo
    demerara eller dme.

    Så hva sier folket? Det som er kvernet og mikset sammen blir brukt, det andre kan jeg endre på.
    Vel 20l, ibu opp mot 100, OG 1.080-85.
    Humles med 50+50g simcoe og mosaic på 15min og simcoe som bitterhumle til ønsket bitterhet.
    Ser for meg en lettrøstet stoutlignende sak.
    Us05 eller Nottingham pitchet på 14-15C.

    Starter i morgen tidlig så kom med tips hvis jeg er på feil jorde nå.
     
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    kan ikke skjønne annet enn at det vil bli en finfin Imp. Rug Porter
     
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg ville gitt eff i demerara og DME. Evt brukt demerara til karbonering. Hovedgrunnen til at jeg sier det er at jeg synes sukker er en gamble. DME ville jo bare vært for å øke OG, det ville jeg også droppet, bruk gristen din, tukle minst mulig, er min tanke. Du foreslår nottingham eller 05, så pitchtemperaturen din synes jeg ser helt topp ut. Hvis du er ute etter et ganske rent gjærpreg så ikke la den stige for fort og cap den på 19, ville jeg sagt.
     
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    for å være litt mer utfyllende og bidra litt mer vil jeg også si at du bør kutte ut sukker,
    spar det evt, til senere hvis FG ser ut til å havne for høyt
    US-05 er nok best her, men jeg syntes 15 grader høres ut som litt i laveste laget
     
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg tolket det som at han pitcher det på 15, noe jeg synes er helt knall, og da ser jeg for meg en fermentering på ca 19. Hvis fermenteringen er tenkt på 15, så ville jeg skrudd opp til 19, og maks 20 for primæren.
     
  14. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Ok, sparer sukkeret i morgen.
    Får se hva den havner på, det går jo greit å ha litt dme i etter noen dager hvis OG blir lav.
    (Har ikke slik kontroll som du har Miguel, og litt høy OG gir alltid dårlig effektivitet)
    Porter tror jeg at jeg kun har smakt en gang. Men, det er ikke første gangen jeg lager en sort som er helt ukjent.
    Så det bekymrer ikke.
    Har erfart at 05 går greit å pitche på 15C. Så er den vel oppe på ca 18 tredje dagen hvis den får stige fritt.
    Får passe på at den ikke går lavere enn det videre utover.
    Takker
     
  15. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvis OG er for lav, bruk DME
    er FG for høy, spark igang med sukker
     
  16. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
    Med over 25% rug så risikerer du ganske sticky mesk. 2-300g risskall og/event et 50gr steg på 15-20 min løser opp...
     
  17. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Biab. Har gått sånn noenlunde med 40% en gang før.
     
    Terje J liker dette.
  18. Jonnytra

    Jonnytra
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sula
    Hei har aldri vert på siden før,bryget noen år netthandelen 30 først . bb60 no.

    Prøver å etter ligne en corona (ale)
    ca 45-50l
    8kgpils
    2kg flaket corn
    2,5 kg wetemalt
    300 g carapils
    200g havregryn

    20g magnium 60 min
    50g hallertauer 15min
    30g hallertauer 5 min
    wlp007
     
  19. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
    Dette
    Dette blir langt langt unna en corona. Ser ikke helt hva det ligner på....
     
  20. Fagerengsen

    Fagerengsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandvika
    Hei. Prøver å lage en klone av Mastodon Mother Puncher fra Mikkeller. Har basert oppskriften på ingrediensene jeg har fått oppgitt av Mikkeller. Men har ikke forholdene og gjærtypen. Oppskriften er inspirert av en farmhouse-IPA og en annen pasjonsfrukt-IPA. Kom gjerne med tilbakemelding på om dette kan smake godt. Dette er første gang jeg prøver å sette sammen en oppskrift i BeerSmith.

    Recipe: Alternativ 1: Mastodon Mother Puncher KLONE TYPE: All Grain
    Style: Belgian IPA
    ---RECIPE SPECIFICATIONS-----------------------------------------------
    SRM: 19,6 EBC SRM RANGE: 9,8-29,6 EBC
    IBU: 57,8 IBUs Tinseth IBU RANGE: 50,0-100,0 IBUs
    OG: 1,057 SG OG RANGE: 1,058-1,080 SG
    FG: 0,999 SG FG RANGE: 1,008-1,016 SG
    BU:GU: 1,017 Calories: 427,1 kcal/l Est ABV: 7,7 %
    EE%: 75,00 % Batch: 25,00 l Boil: 28,77 l BT: 60 Mins

    ---WATER CHEMISTRY ADDITIONS----------------

    Amt Name Type # %/IBU
    25,00 l Antwerp, Belgium Water 1 -

    Total Grain Weight: 6,35 kg Total Hops: 137,37 g oz.
    ---MASH/STEEP PROCESS------MASH PH:5,40 ------
    >>>>>>>>>>-ADD WATER CHEMICALS BEFORE GRAINS!!<<<<<<<
    Amt Name Type # %/IBU
    4,65 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 2 73,3 %
    0,81 kg Caramunich I (Weyermann) (100,5 EBC) Grain 3 12,8 %
    0,58 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 9,2 %
    0,50 tsp Yeast Nutrient (Mash 15,0 mins) Other 5 -


    Name Description Step Temperat Step Time
    add malt pipe Add 27,50 l of water and heat to 40,0 C 40,0 C 0 min
    Protein Mode Heat to 52,0 C over 5 min 52,0 C 20 min
    Maltose mode Heat to 63,0 C over 5 min 63,0 C 20 min
    Saccharification Heat to 73,0 C over 5 min 73,0 C 35 min
    Mash Out Heat to 78,0 C over 5 min 78,0 C 20 min

    ---SPARGE PROCESS---
    >>>>>>>>>>-RECYCLE FIRST RUNNINGS & VERIFY GRAIN/MLT TEMPS: 20,0 C/20,0 C
    >>>>>>>>>>-ADD BOIL CHEMICALS BEFORE FWH
    Fly sparge with 7,32 l water at 78,0 C

    ---BOIL PROCESS-----------------------------
    Est Pre_Boil Gravity: 1,052 SG Est OG: 1,057 SG
    Amt Name Type # %/IBU
    20,00 g Amarillo [6,80 %] - Boil 60,0 min Hop 6 12,8 IBUs
    16,02 g Simcoe [13,20 %] - Boil 60,0 min Hop 7 19,8 IBUs
    1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 8 -
    30,00 g Simcoe [13,20 %] - Boil 15,0 min Hop 9 18,4 IBUs
    21,36 g Amarillo [6,80 %] - Boil 15,0 min Hop 10 6,8 IBUs
    30,00 g Simcoe [13,20 %] - Boil 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs
    20,00 g Amarillo [6,80 %] - Boil 0,0 min Hop 12 0,0 IBUs


    ---FERM PROCESS-----------------------------
    Primary Start: 22/02/17 - 14,00 Days at 19,4 C
    Secondary Start: 08/03/17 - 10,00 Days at 18,3 C
    Style Carb Range: 2,20-3,00 Vols
    Bottling Date: 08/03/17 with 2,3 Volumes CO2:
    ---NOTES------------------------------------
    Mastodon Mother Puncher is a farmhouse IPA, which basically means its packed with tons of funky flavors from the brettanomyces (used in brewing to heighten sensory reflexes) and mashed up with sweet and tart notes from passion fruit creating a deliciously funky IPA.

    Fikk svar fra Mikkeller: We use Pilsner Malt, Cara Munich and flaked oats, Amarillo and Simcoe hops and passionfruit.

    With help from our buddy Brann Dailor from the metal band Mastodon, we are releasing Mother Puncher this Tuesday. Mastodon Mother Puncher is a farmhouse IPA, which basically means its packed with tons of funky flavors from the brettanomyces (used in brewing to heighten sensory reflexes) and mashed up with sweet and tart notes from passion fruit creating a deliciously funky IPA. For the release on Tuesday, we’ll have the band and the beer at Warpigs, so if you’re in Copenhagen, come by and check it out, starts at 5pm.

    https://www.beeradvocate.com/beer/profile/13307/180146/

    Brewed by:
    Mikkeller ApS
    Denmark
    mikkeller.dk

    Style: Belgian IPA

    Alcohol by volume (ABV): 6.60%

    Availability: Limited (brewed once)

    Notes / Commercial Description:
    No notes at this time.

    Added by Marius on 07-03-2015
     

Del denne siden