Hei!
Jeg er ikke veldig erfaren med brygging og hva som passer sammen i en oppskrift, men google er min venn. Har gjort et forsøk på å sette sammen en dobbel ipa som vil bli mitt første brygg på eget utstyr. Er ikke redd for utfordringer. Har brygget med andre sitt utstyr en gang og vært med på andres brygging to ganger.
Tenker å bruke kjøleboks og batch sparge. Har prøvd å legge meg så nært som mulig opp mot BU:GU på 1,13, derav navnet BU:GU IIPA
Bruker beersmith.
Hva tror dere om denne sammensetningen?
Boil Size: 32,93 l
Post Boil Volume: 28,13 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,080 SG
Estimated Color: 23,6 EBC
Estimated IBU: 90,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 75,6 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
6,30 kg Maris Otter Malt (Muntons) (5,9 EBC) Grain 1 70,4 %
1,09 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 2 12,2 %
0,65 kg Carahell (Weyermann) (25,6 EBC) Grain 3 7,2 %
0,22 kg Caraaroma (Weyermann) (350,7 EBC) Grain 4 2,4 %
0,70 kg Corn Sugar (Dextrose) (0,0 EBC) Sugar 5 7,8 %
23,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 24,4 IBUs
74,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 20,0 min Hop 7 47,5 IBUs
65,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 13,7 IBUs
55,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 5,0 min Hop 9 4,9 IBUs
55,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
55,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 12 -
55,00 g Cascade [5,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
55,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 8,95 kg
----------------------------
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 24,75 l of water at 74,4 C 66,0 C 60 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (0,97l, 17,46l) of 78,0 C water