Brygg dit øl. Smak. Spør etter på om kva som er feil når du har smakt
Sent from my iPhone using Tapatalk
Andre ut er en Amerikansk IPA
5.5kg Maris Otter Pale Malt
0.4kg Red X Malt
0.3kg Hvete Malt
0.5kg Lyst Candi Sukker
10g Saaz @ 60min
10g Chinook @ 60min
25g Amarillo @ 5min
25g Chinook @ 5min
25g Citra @ 5min
25g Mosaic @ 5min
25g Nelson Sauvin @ 5min
25g Amarillo @WP
25g Chinook @WP
25g Citra @WP
25g Mosaic @WP
25g Nelson Sauvin @WP
25g Citra @ Dry Hop
30g Mosaic @ Dry Hop
25g Nelson Sauvin @ Dry Hop
Mangrove Jack's M44 US West Coast @ 20grader
Humle tilsettningerne er taget fra Cervisiams Jungle Juice.
Også her lurer jeg på hvordan jeg skal meske og eventuellt valg av gjær?
Andre ut er en Amerikansk IPA
5.5kg Maris Otter Pale Malt
0.4kg Red X Malt
0.3kg Hvete Malt
0.5kg Lyst Candi Sukker
10g Saaz @ 60min
10g Chinook @ 60min
25g Amarillo @ 5min
25g Chinook @ 5min
25g Citra @ 5min
25g Mosaic @ 5min
25g Nelson Sauvin @ 5min
25g Amarillo @WP
25g Chinook @WP
25g Citra @WP
25g Mosaic @WP
25g Nelson Sauvin @WP
25g Citra @ Dry Hop
30g Mosaic @ Dry Hop
25g Nelson Sauvin @ Dry Hop
Mangrove Jack's M44 US West Coast @ 20grader
Humle tilsettningerne er taget fra Cervisiams Jungle Juice.
Også her lurer jeg på hvordan jeg skal meske og eventuellt valg av gjær?
Hvis målet er å etterligne Jungle Juice
ønsker du ikke mørke malttyper,
men litt sukker er en fordel i doble IPA'r, men 10% blir for mye
Ok, takk for svarSer fin ut, men er enig i Vienna vurderingen
Også ville jeg brukt Citra som bitterhumle og flytta 5 min humla til 2 som du foreslå
Sent from my iPhone using Tapatalk
Noen innspill på den her?
Vil brygge en lettdrikkelig Apa med Amarillo&Citra , men er usikker på basemaltet..
A/C pale ale :
OG : 1050
FG : 1011
IBU: 30
SRM : 7
ABV : 5%
4kg Maris otter pale malt
1kg Vienna malt
0,3 kg Carapils
0,1 kg Crystal 120L
20g Amarillo @60min
10g Citra @15min
20g Amarillo @5 min
20g Citra @5min (flytte disse til 2min??)
30g Citra (tørrhumle)
Gjære med us-05 i to uker(til ønsket Fg er nådd.) Lurer på å kutte ut vienna malt å kun gå for maris otter som basemalt.. Tycker ni grabbar?
Grunnen til Amarillo som bitterhumle vet jeg egentlig ikke.. ;-) Tenkte vel litt hipp som happ kanskje.. Men jeg har en del chinook i frysern, kanskje bruke den som bitter å hive amarillo som tørrhumle sammen med Citra..0,3 kg Vienna i en Kølsch der resten er lyst pilsnermalt fungerer greit; dvs. jeg har fremdeles et lyst, reint øl med god maltsmak. Mulig at 1 kg er mye. Skulle jeg brygget den der, ville jeg vel begynt med 500 gram. Så kan du heller øke til 1 kg neste gang, om du synes du får for lite effekt. Og det ser veldig godt ut, så det blir sikkert en neste gang.
Synes det virker råflott å spandere Amarillo som bitterhumle. Det blir jo ikke vondt, men hvorfor? (Forslag: Simcoe.) Jeg ville brukt den til tørrhumling sammen med Citra i stedet.
Og så er jeg enig i forslaget om flytte fra 5 til 2 min.
Chinook amarillo og citra er en god komboGrunnen til Amarillo som bitterhumle vet jeg egentlig ikke.. ;-) Tenkte vel litt hipp som happ kanskje.. Men jeg har en del chinook i frysern, kanskje bruke den som bitter å hive amarillo som tørrhumle sammen med Citra..
Chinook amarillo og citra er en god kombo
Hei!
Hadde tenkt å eksperimentere litt med egne resept etter noen greiie førsøk med ferdige ølsett. Lurte på litt inspill da det er første gangen jeg setter ihop dette selv.
Først ut er en fruktøl til dama
3kg Pilsner Malt
1.5kg Hvete Malt
1kg Flaket Hvete
15g Saaz @ 90min
25g Saaz @ 10min
1.5-2kg fryste bringebær etter ca 7 dager
Mangrove Jack's Belgian Wit M21 ? gjæres på 20 grader
Mine funderinger kring dette reseptet er hvordan jeg skal meske med tanke på så mye hvete. Har fram till nå bare drivit med enstegsmesking. Rekommendationer på annet gjær?