Finn Berger
Moderator
Jasså, er det slik det henger sammen
Her er det kalkrik berggrunn. Har fryser'n full av rødlista, kalkelskende sopp, og går rundt med stadig kalkdryss i håret fordi stubbloftet her har vært fylt med kalk. (Han som satte opp huset, dreiv kalkverk. Det ligger flere kalkovnsruiner i nabolaget.)
Vannet kommer fra et lite privat vannverk. Det er overflatevann fra et vann oppi åsen her (Oppen), og det er ikke veldig preget av kalken. Vi har ikke problemer med kjelstein, men det er hardere enn det vanlige norske vannet. Vannet varierer nok ganske mye gjennom året, også, og jeg har etter hvert fått nok erfaring med det til at jeg ikke har sett noe poeng i å mase mer med å få analysert det. Men det kunne vært gøy, selvfølgelig. Får ta en prat neste gang jeg treffer vannsjefen på butikken.
Jeg kikker litt på den kalkulatoren noen ganger, bare for å sjekke balansen mellom sulfat og klorid i en gitt øltype. Men jeg har da sånn noenlude peil, og følger ikke sånt slavisk.