Finn Berger
Moderator
Ja, det var markant både i lukt og smak. Særlig den tyggegummikomponenten likte jeg dårlig. Så akkurat igjennom dommerskjemaene fra NM, og dette blei behørig sabla ned for akkurat de tinga der. Kommentarene til forbedringer går på å skaffe seg kontroll på gjæringstemperatur, og det er jo litt morsomt, for det var jo dessverre det jeg hadde. Men som nevnt, dette var et øl som i utgangspunktet var så reint at det var litt kjedelig.
Det blir spennende å høre hvordan det går med de du har hatt i stua. Gjærstamme er nok viktig her, for jeg gjorde akkurat det samme med en brun øl på 028 samtidig som jeg ødela bitteren på 1318, og den fikk ingen tilsvarende effekt (heldigvis) og blei et nydelig øl.
Det er nok ikke umulig at det @Miguel sier om tilstedeværelse av alkohol stemmer, men det er nok også avhengig av gjærstamme.
Hvis det er snakk om etylacetat - som gir pæresmak og -aroma - kan det godt være det @Miguel snakker om, ja. Det produseres fra etanol.