Dere fikk snakka
litt fornuft inn i skallen på meg. Det blei 67 grader, ikke 68, og jeg lar den bare synke. Nå, etter en halvtime er den på 66. pH lar jeg ligge litt høyt; 5,6, og så tenker jeg jeg skal gi den god tid på sakkarifikasjonssteget. Det blir jo en ganske tjukk mesk, også. 13 kg malt og 30 liter vann, så da trenger den vel ekstra tid. 90 minutter.
Apropos gjærtype, så lister Wyeast den opp som en typene som egner seg for Imperial Stout. Jeg pitcher masse gjær, og satser på å gjære litt kjølig. Gjæren er kaka fra en american blonde jeg tappa opp for noen dager siden. Den har fått en liter svak vørter (1.022) på morgenen, uten risting, for å legge innpå litt glykogen og trehalose, sånn at den har energi til å gå løs på jobben med å syntetisere steroler og fettsyrer. Håper dette er riktig tenkt.
Det kjennes litt nervøst å brygge så tunge saker

.