1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Miguel, 2 Feb 2017.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Skal bli interessant å se om det slår til for deg. Jeg har bare denne ene erfaringa med dette. Jeg ville kanskje forventa å få dårligere utgjæring med den høye OG'en, fordi gjæren jo må jobbe i et temmelig alkoholisert miljø etter hvert. Jeg blei overraska over hvor langt ned det ølet gjæra.
     
  2. Håkon Bugge

    Håkon Bugge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Prøver meg med denne oppskriften på Highland Diet for 25 liter vørter:


    What kg Percent
    Pale Ale malt 3.450 75 %
    Melanoid malt 0.275 6 %
    Amber malt 0.275 6 %
    Dark crystal malt 0.275 6 %
    Caramunich III 0.275 6 %
    Chocolate malt 0.045 1 %

    Sum 4.595 100 %

    Target OG er 1.043
     
    Finn Berger liker dette.
  3. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    Bryggselv's CCCPale Ale. Oppgitt IBU til 39.
    30 liter kokevolum, IBU 39 og OG på 1.048-52 og følgende mengder humle:

    Humle:

    Pose 1: 5g Chinook 12%, 60 min.

    Pose 2: 28g Cascade 7%, 28g Centennial 9,7%, 15 min.

    Pose 3: 28g Cascade 7%, 28g Centennial 9,7%, 0 min.

    Pose 4: 28g Cascade, 28g Centennial, tørrhumle

    Totalt: 173 g


    Når jeg bruker IBU kalkulatoren til Brewersfriend får jeg IBU på 32.
    Gidder noen å sjekke?
    Ønsker å redusere IBU til ca 25-30, så tenker å droppe 60min humla, og heller hive den i på 15 min

    Oppskrift: Finest CCCPale Ale
     
  4. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Legger jeg dette inn i Beersmith for en 25L batch får jeg 42,9 … Chinook utgjør 8,8 IBU.
     
  5. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Chinook på 0min og Centennial på 10min gir 28,7 …
    Eller redusere begge 15minutterne til 25g hver gir 30IBU, fremdeles med Chinook på 0.
     
  6. Anders90

    Anders90
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trøndelag
    Takker

    Dette er ferdige poser, der Centennial og Cascade er blandet.
    Prøver Chinook på 0
     
  7. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvis målet er å lage oppskriften med bare mindre bitterhet hadde jeg nok utelatt Chinnok helt.
     
    #1987 MonoBryggeriet, 5 Des 2019
    Sist redigert: 5 Des 2019
  8. Håkon Bugge

    Håkon Bugge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo

    Etter en liten justering under koking (tilsatte kokende vann etter vennlig innspill fra re-fraktometeret, så endte jeg på en OG på 1.044. Innafor som ungdommen sier.
     
    Finn Berger liker dette.
  9. Mr Henriksen

    Mr Henriksen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vurderer å brygge en "pils" med Oslo kveik med utgangspunkt i en oppskrift Kurt Haugen la ut på facebook.
    Malt:
    Pilsnermalt: 90 %
    Spitzmalt (evt. Carafoam, flaket bygg eller havregryn): 4 %
    Melanoidin (evt. Münich malt): 3 %
    Acidulated malt (syremalt) 3 %

    Mesketid:
    63grader 60m
    72grader 30m
    78grader 10m

    Humle:
    Magnum 60m
    Saaz 0m

    Hva tror dere om den?
     
    Jo-Helge liker dette.
  10. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Trur ingenting om den.
    Men har stående ein " lager øl". Brygga med 100% Norsk pale malt. Og Oslo kveiken.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Tenker på å brygge denne i morgen. Mesker på 65-66 grader Target som bitterhumle.
    Noen store innvendinger?
    Malten er allerede kvernet. Overvekt av kalsiumklorid mot kalsiumsulfat.
    600 milliarder 1318 celler klar til eting. Screenshot_20191214-213156-picsay.png
     
  12. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Er vel ikke så mange endringene du kan gjøre nå:p - men jeg ser ingen grun til at det ikke skal bli godt.
     
    Mc. liker dette.
  13. Lars Henrik Kjølberg

    Lars Henrik Kjølberg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei folkens.
    Tenkte å brygge en SMaSH IPA i jula. Hva synes dere om denne? Noe som bør endres her?


    SMaSH IPA - Cascade
    American IPA

    6.3% / 14.6 °P

    Batch Volume: 20 L
    Boil Time: 60 min

    Vitals
    Original Gravity: 1.060
    Final Gravity: 1.012
    IBU (Tinseth): 45
    Color: 10.4 EBC

    Mash — 66 °C — 60 min
    Mash out — 77 °C — 10 min

    Malts (5.2 kg)
    5.2 kg (100%) — BestMalz Pale Ale — Grain — 6 EBC

    Hops (250 g)
    10 g (7 IBU) — Cascade 6% — Boil — 60 min
    80 g (32 IBU) — Cascade 6% — Boil — 15 min
    80 g (7 IBU) — Cascade 6% — Aroma — 15 min hopstand @ 80 °C
    80 g — Cascade 6% — Dry Hop — day 3

    Miscs
    1.81 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash
    2.54 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mash
    4.65 g — Gypsum (CaSO4) — Mash
    1.19 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Sparge
    1.66 g — Epsom Salt (MgSO4) — Sparge
    3.05 g — Gypsum (CaSO4) — Sparge
    0.4 tsp — Yeast Nutrients — Boil — 10 min

    Yeast
    3 g — Norwegian Farmhouse Kveik #1 Sigmund Gjernes, Voss
    Fermentation
    Primary — 35 °C — 7 days



    Lars
     
    #1993 Lars Henrik Kjølberg, 16 Des 2019
    Sist redigert: 16 Des 2019
  14. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Begynner å nærme seg tid for min første Quadrupel
    hva syntes dere om dette?

    1.110
    Final Gravity:
    1.023
    ABV (standard):
    11.34%
    IBU (tinseth):
    37.92
    EBC (ebcmorey):
    49.29

    Fermentables
    Amount Fermentable PPG °L Bill %
    3000 g German - Pilsner 38 1.6 51.9%
    600 g German - Wheat Malt 37 2 10.4%
    300 g Belgian - Special B 34 115 5.2%
    60 g United Kingdom - Chocolate 34 425 1%
    325 g Candi Syrup - Belgian Candi Syrup - Dark (80L) - (late addition) 32 80 5.6%
    1500 g Briess - LME Pilsen Light - (late addition) 37.6 2 25.9%
    5.79 kg Total
    Hops
    Amount Variety Type AA Use Time IBU Bill %
    10 g Magnum Pellet 15 Boil 90 min 28.13 28.6%
    25 g Goldings Pellet 4.5 Boil 15 min 9.79 71.4%

    WLP530

    Har lyst på litt roasted karakter i form av chocolate malt,
    men litt i tvil om jeg vil gå for 0, 1 eller 2%
     
    #1994 loebrygg, 20 Des 2019
    Sist redigert: 20 Des 2019
  15. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ingen som har noen formening?
    Jaja, nå er det kjøpt og betalt
    hadde sikkert ikke forandret mening uansett ;)
     
    Einar Michelsen og PetterL liker dette.
  16. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Det hadde vært spennende å høre hvordan denne blir med Oslo-gjæren. Har aldri testet den selv fordi gjæring med høy temperatur er upraktisk hos oss. Oppskriften i seg selv er bombesikker. Den er brygget av svært mange i hele landet, og det har bare vært gode tilbakemeldinger.
     
    Sarge liker dette.
  17. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Forsøker meg på å lage en øl som skal ligne på Kinn Vintervarmar som skal få et knapt år å modne fram til neste jul. Har lagt inn et utkast i Brewfather. Kanskje noen her har forsøkt seg på samme øl og har innspill?

    Brewtools B80pro
    78% efficiency

    Batch Volume: 45 L

    Vitals
    Original Gravity: 1.083

    Final Gravity: 1.022

    IBU (Tinseth): 45

    Color: 35.5 EBC


    Mash
    Temperature — 65 °C — 90 min

    Mash Out — 72 °C — 15 min


    Malts (15.689 kg)
    11.61 kg (74%) — Avangard Pale Ale Malt — Grain — 5.9 EBC

    2.35 kg (15%) — Avangard Munich Malt, Germany — Grain — 18.7 EBC

    1.18 kg (7.5%) — Thomas Fawcett Amber Malt — Grain — 101 EBC

    392 g (2.5%) — Thomas Fawcett Crystal Malt — Grain — 118 EBC

    157 g (1%) — Thomas Fawcett Chocolate Malt — Grain — 1000 EBC


    Hops (160 g)
    60 g (39 IBU) — Ekuanot 15% — Boil — 60 min

    70 g (6 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5% — Boil — 10 min

    30 g (1 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5% — Boil — 2 min


    Yeast
    1 pkg — White Labs WLP013 London Ale (diger starter)
     
  18. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg tror du får mye bedre utgjæring enn det du har beregnet her. Du mesker jo for høy gjærbarhet, og da er 013 troende til å dra denne mye lenger ned enn til 1.022. Det er bare 72% utgjæring, og det ville ikke overraske meg om du fikk 80.

    Det er i alle fall hva jeg har pleid å få med denne gjæren. Du kommer nærmere om du bruker wyeast1318.

    Jeg har ikke smakt originalen. Er det et tørt øl? Jeg sjekka spesifikasjonene, og med den vanlige beregningsmodellen i brewersfriend er de oppe i 79% utgjæring. Noe er rart der.
     
    Steinar Huneide liker dette.
  19. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Er kanskje på tynn is. Men føler det ølet skriker pale chocolate.
    Edit: Kanskje ikkje skriker, men kviskrer litt høgt
     
    Steinar Huneide liker dette.
  20. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    @Steinar Huneide

    Mitt eneste innspill er at jeg har både smakt og "klonet" 7Fjell sin "Vinter", som altså er deres winter warmer.
    Jeg synes den er knakende god. Dessverre brygger ikke 7Fjell denne lenger, men oppskriften finnes jo fortsatt:
    brewourvinteramericanstrongale

    Du kan jo se om du får noe inspirasjon der. Den største forskjellen er at du har gått i klassisk britisk retning med humlingen, mens 7Fjell sin er amerikansk.
     
    Steinar Huneide og Finn Berger liker dette.

Del denne siden