Finn Berger
Moderator
Forsøker meg på å lage en øl som skal ligne på Kinn Vintervarmar som skal få et knapt år å modne fram til neste jul. Har lagt inn et utkast i Brewfather. Kanskje noen her har forsøkt seg på samme øl og har innspill?
Brewtools B80pro
78% efficiency
Batch Volume: 45 L
Vitals
Original Gravity: 1.083
Final Gravity: 1.022
IBU (Tinseth): 45
Color: 35.5 EBC
Mash
Temperature — 65 °C — 90 min
Mash Out — 72 °C — 15 min
Malts (15.689 kg)
11.61 kg (74%) — Avangard Pale Ale Malt — Grain — 5.9 EBC
2.35 kg (15%) — Avangard Munich Malt, Germany — Grain — 18.7 EBC
1.18 kg (7.5%) — Thomas Fawcett Amber Malt — Grain — 101 EBC
392 g (2.5%) — Thomas Fawcett Crystal Malt — Grain — 118 EBC
157 g (1%) — Thomas Fawcett Chocolate Malt — Grain — 1000 EBC
Hops (160 g)
60 g (39 IBU) — Ekuanot 15% — Boil — 60 min
70 g (6 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5% — Boil — 10 min
30 g (1 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5% — Boil — 2 min
Yeast
1 pkg — White Labs WLP013 London Ale (diger starter)
Jeg tror du får mye bedre utgjæring enn det du har beregnet her. Du mesker jo for høy gjærbarhet, og da er 013 troende til å dra denne mye lenger ned enn til 1.022. Det er bare 72% utgjæring, og det ville ikke overraske meg om du fikk 80.
Det er i alle fall hva jeg har pleid å få med denne gjæren. Du kommer nærmere om du bruker wyeast1318.
Jeg har ikke smakt originalen. Er det et tørt øl? Jeg sjekka spesifikasjonene, og med den vanlige beregningsmodellen i brewersfriend er de oppe i 79% utgjæring. Noe er rart der.