Truffet bra med malten, her er BYO´s sin versjon BrewfatherTenker å prøve meg på en variant av Death by Coconut fra Oskar Blues Brewery. På grunn av pris og tilgjengelighet erstatter jeg Cholaca med kakaonibs. Er noe usikker på gristen, er det noen av dere med mer erfaring fra komponering av portere som ser noe som burde endres?
CCP - Coconut Cocoa Porter
OG: 1061
FG: 1015
EBC: 71
IBU: 28
ABV: 6,4
Malt
5000 g Pale Malt (73,5 %)
700 g Crisp Crystal Malt (10,3 %)
500 g Best Munich Malt Dark (7,4 %)
300 g Carafa Spesial II (4,4 %)
300 g Crisp Chocolate Malt (4,4 %)
Mesking
68 grader i 60 min
78 grader i 10 min
Koking (60 min)
20 g Northern Brewer @ 60 min
25 g Fuggle @ 30 min
25 g Fuggle @ 5 min
Gjæring
2 pk. SafAle S-04
Ca. 19-20 grader
Etter stormgjæring tilsettes 700 g kokosmasse og 80-100 g ristede kakaonibs. Ligger i karet i minst 7 dager før flasking.
Karboneres på flasker med 5,5-6 g sukker pr liter.
Takk for svar! Bestilte gristen nå. Bryggselv Stavanger manglet kakaonibs, men har en del lagere som må brygges før denne kan settes, så jeg har tid til å vente.Truffet bra med malten, her er BYO´s sin versjon Brewfather
Har denne på lista jeg også, to brygg unnaTakk for svar! Bestilte gristen nå. Bryggselv Stavanger manglet kakaonibs, men har en del lagere som må brygges før denne kan settes, så jeg har tid til å vente.
Spennende! Samme som den jeg skrev opp, eller en annen variant? Del gjerne.Har denne på lista jeg også, to brygg unna
Det blir denne versjonen som står for tur Oskar Blues Brewery's Death by Coconut clone - Brew Your OwnSpennende! Samme som den jeg skrev opp, eller en annen variant? Del gjerne.
Jeg bytter ut Fuggle-humle med East Kent Goldings, da det var det de hadde på lager
Hei!
Har prøvd å sette sammen min første oppskrift. Forhåpentligvis vil denne ligne en Irish Red Ale (uten at det nødvendigvis er det). Noen tanker om denne?
5kg Maris Oter Pale
200g Cara Ruby (castle malting, EBC 50)
200g Crystal (castle malting, EBC 150)
200g Cararye Caramel Rye (Wheyermann, EBC175)
65 grader i 60 min.
40g Fuggles 60 min.
35g EKG 0 min.
Fermentis #US-05
IBU:19
EBC:21
Det der ser fint ut. Artig med rugmaltet. Vil du ha den litt mer lik en Irish Red, skal du slenge i 100-200 gram rista bygg, også. Men hvis du liker de bleike variantene av IR, er det nok ikke riktig. (Jeg liker mørke varianter. Favoritten er O'Hara's.)
Ikke bruk Fuggles som bitterhumle; finn noe med mer alfasyre. Target, Magnum, Northern Brewer - eller kanskje Simcoe?
Jeg hadde villet ha den bitrere, også, men det er jo en smakssak.
Hjertelig takk for tilbakemeldingen Da legger jeg til litt rista bygg og bytter ut Fuggles
Det blir nok ikke en tradisjonell Irish Red Ale, men jeg tipper det blir et godt øl. Med anbefalingen til Finn om Roasted Barley, så kommer du nok nærmere, men artig å forsøke uten.Hei!
Har prøvd å sette sammen min første oppskrift. Forhåpentligvis vil denne ligne en Irish Red Ale (uten at det nødvendigvis er det). Noen tanker om denne?
5kg Maris Oter Pale
200g Cara Ruby (castle malting, EBC 50)
200g Crystal (castle malting, EBC 150)
200g Cararye Caramel Rye (Wheyermann, EBC175)
65 grader i 60 min.
40g Fuggles 60 min.
35g EKG 0 min.
Fermentis #US-05
IBU:19
EBC:21
Erfaring og erfaring … Men jeg brukte Pilgrim for første gang på årets første brygg, en bitter. Nå har ikke jeg brukt veldig mye annen humle, men jeg syntes Pilgrim gav en veldig annen type bitterhet en det jeg har fått med andre humler før. Ekstremt frisk og litt besk. I bryggeloggen har jeg skrevet; "Jeg opplever den mest som “britisk krydret”, med fruktige toner som kan gi assosiasjoner til pære og grapefrukt. Men det krydrede preget overskygger dette litt". Jeg var umiddelbart ikke veldig begeistret når jeg smakte på vørten, men det endra seg etter gjæring og en uke på fat. Det jeg finner mest interessant er den friskheten jeg opplevde, og tenker det er det jeg vil forske videre på …Skal brygge en nordengelsk brun om et par dager. Har kjøpt en sekk Chevallier, og prøver det for første gang nå. En nordengelsk brun skulle vel passe bra?
OG 1.050, FG 1.013 (75% utgjæring), ABV 4,9%. 29 IBU, 27 EBC. Meske på 67 + 72. 1,5 ts hver av klorid og sulfat.
Malt til 31 liter etter nedkjøling
5,22 kg Chevallier (87%)
0,18 kg Pale Crystal 70 EBC (3%)
0,18 kg Crystal 120 EBC (3%)
0,18 kg Victory 70 EBC (3%)
0,12 kg Carabrown 145 EBC (2%)
0,12 kg Carafa Special II 1150 EBC (2%)
Humle
30 gr Pilgrim 9% @ 60
15 gr Pilgrim 9% @ 15
15 gr Pilgrim 9% @ 2
Gjær
Imperial A 09 Pub
Det er første gang jeg bruker Pilgrim; noen som har noen erfaring med det? (Borwn ale skal jo ikke ha noe sterkt humlepreg, men jeg liker at det har litt.)
Gjæren er den samme som wlp002, og gjærer altså ikke veldig ut. Jeg vil ikke ha noen utpreget sødme, bare god maltsmak. Kan noen med lang erfaring med 002 si noe om mesketemperatur? Burde jeg gå litt lenger ned på det første steget?
27 EBC er innafor i forhold til BJCP, men er 8 EBC under Norbryggs norm. Jeg tenker meg noe som skal fungere for folk som liker Newcastle Brown Ale (og forhåpentligvis få dem på bedre tanker!), og da skal den ikke være for mørk/tung.
Jeg har 6% krystallmalt, og så tenker jeg at Victory nærmest må regnes inn som basismalt, sånn at jeg har 4% røstet. Jeg er lei av alle de brown ale-oppskriftene jeg har laget som har blitt alt for like porter, og denne bør vel skli greit klar av den faren?
Erfaring og erfaring … Men jeg brukte Pilgrim for første gang på årets første brygg, en bitter. Nå har ikke jeg brukt veldig mye annen humle, men jeg syntes Pilgrim gav en veldig annen type bitterhet en det jeg har fått med andre humler før. Ekstremt frisk og litt besk. I bryggeloggen har jeg skrevet; "Jeg opplever den mest som “britisk krydret”, med fruktige toner som kan gi assosiasjoner til pære og grapefrukt. Men det krydrede preget overskygger dette litt". Jeg var umiddelbart ikke veldig begeistret når jeg smakte på vørten, men det endra seg etter gjæring og en uke på fat. Det jeg finner mest interessant er den friskheten jeg opplevde, og tenker det er det jeg vil forske videre på …
Takk. Det høres ut som en bekreftelse på denne karakteristikken: "As a bittering hop it provides a refreshing, full bodied and rounded bitterness." (Pilgrim - British Hop Association) Jeg har prøvd denne en gang tidligere, og likte den ikke da, men så har jeg hørt såpass mye pent om den at jeg har begynt å tro at det kanskje var noe annet i det ølet jeg reagerte på. Og det er ikke så mange engelske humler å velge mellom, så det er fint å kunne utvide lista.
Refreshing and fullbodied kan jeg absolutt støtte, men rounded er vel ikke en karakteristikk jeg ville brukt. Opplever også at det jeg beskriver som besk bitterhet, som nærmeste assosiasjon jeg kommer på er skallet til sitrusfrukter, har tatt mer overhånd en måned etter brygging. Jeg brukte 10gram Pilgrim som en FWH tilsetning (Ca-verdier oppgitt din vørtmengde) og 30 gram på 15min. Jeg brukte også 20g Goldings på 10 og 15g Challenger på 0. Syntes denne komboen var veldig god etter en uke på fat, men så falmer jo smakene da…
Begynte i går å revidere oppskriften, og har økt smak/aroma opp ett hakk, og erstattet FWH med Challenger. Største bitterhetbidrag vil nå være fra Pilgrim@15min. Samlet 28IBU - OG1044.
Del gjerne din erfaring! Jeg tror ikke Pilgrim er et godt valg for single hop, så det ville vært interessant å høre hvordan dette går …
Hørtes litt skummelt ut, det der. Og det stemmer med den dårlige erfaringa fra tidligere.
Nå tror jeg det var fra før jeg begynte å kontrollere pH'en, og lav pH i kok gir mindre krass bitterhet. Jeg legger meg gjerne ned på 5,2 i starten av kokinga, så jeg får satse på at det hjelper - om jeg ikke ombestemmer meg. (Jeg har litt lyst til å teste denne humla.)
Sjekker du pH i kok - og hva legger du deg eventuelt på?