Finn Berger
Moderator
Denne artikkelen om Pilgrim er mer informativ: Pilgrim Hops: The Refreshing Noble Variety
Nei, kan vel ikke si det. Min oppskrifte er ikke spesielt bitter.Kan jeg spørre om du også fikk en veldig frisk bitterhet på denne?
Å! Det hadde vært noe!Noen som har oppskrifta på Kinn Svartekunst?
Trur ikkje Kinn har gitt den ut. Men fikk ei flaske til fjorårets secret Santa, det var eit forsøk på ei klone av den. Var en nydelig stout som låg veldig nærme originalen slik eg hugsar den.Noen som har oppskrifta på Kinn Svartekunst?
Hear hear... Har en versjon av oppskriften hvertfall, fra KinnNoen som har oppskrifta på Kinn Svartekunst?
Hear hear... Har en versjon av oppskriften hvertfall, fra Kinn
Kanskje noen tar seg tid til å legge den oppskriften inn i den tråden som har "offisielle" oppskrifter?Hear hear... Har en versjon av oppskriften hvertfall, fra Kinn
Skulle brygge 7Fjell sin syv sorter men endte opp med denne maltsammensetningen, man har jo ikke alltid rett malt samtidig som det er greit å bruke opp noe så slik ble det,
hva tror dere ?
ngredients:
9500 g (67,9%) Pale Ale Malt - added during mash
1640 g (11,7%) Munich 25 EBC Malt - added during mash
800 g (5,7%) Amber Malt - added during mash
600 g (4,3%) Pale Crystal Malt - added during mash
660 g (4,7%) Crystal 60/120 - added during mash
200 g (1,4%) Carafa® TYPE I - added during mash
600 g (4,3%) Carafa® TYPE II - added during mash
bare det ikke blir for mørkt og kraftig ?
kanskje 1% mere mørk malt
26,7 SRM blir fargen i Beertools
Ser bra ut den. WLP833 er kanskje et enda bedre valg, siden den fremhever maltet bitte litt mer enn 830. Noen tilsetter litt Munich i Viennaen sin, men det er kanskje regnet som juks (?) Noen oppskrifter har litt sjokomalt, men det blir å gå for langt, etter min mening.Tenkte å prøve meg på en vienna lager. Har kommet frem til denne oppskriften.
Ser den grei ut? Har evt. wlp833 også.
Vis vedlegget 43905