Med NEIPA på fat, samt norsk pils og moderne lager i gjæringskaret, er det på tide å planlegge neste brygg. Nå har jeg lyst til å gå for en oatmeal stout. Jeg er ikke like godt bevandret i de mørke maltsortene, så råd og tilbakemeldinger mottas med takk. (Også på gjærvalg,
@Finn Berger.)
Jeg ønsker en fyldig og "smooth" stout uten for mye preg av askebeger. Derfor en ganske stor andel krystall/karamell, deriblant en god slump Golden Naked Oats. For øvrig er jeg inspirert av Brewing Classic Styles og andre tråder på forumet. Men kan jeg med fordel forenkle maltsammensetningen?
23 liter, 78% effektivitet, 60 minutter kok. OG/FG 1,057/1,018. IBU 36, EBC 66,7, ABV 5,3%. Meskes på 68 + 72 grader.
Ingredienser med utgangspunkt i det de har hos
@Strømmen Hjemmebrygg AS:
Malt:
3,40 kg (60%) Simpsons Finest Maris Otter
0,50 kg (9%) Weyermann Munich I
0,50 kg (9%) flaket havre
0,40 kg (7%) Weyermann Caramunich II (krystallmalt)
0,40 Simpsons Golden Naked Oats (havrekrystallmalt)
0,20 kg (3,5%) Warminster Low-Colour Chocolate
0,15 kg (2,7%) Crip Roasted Barley
0,10 kg (1,8%) Weyermann Carafa Cpecial II (de-husked sjokolademalt)
Til sammen 5,65 kg
Humle:
13g Magnum (19 IBU) + 15 g EKG (10 IBU) @ 60
10 g EKG @ 30 (5 IBU)
10 g EKG @15 (3 IBU)
Gjær:
Imperial A09 Pub, gjæres på 19-20 grader + diacetylrest.
Eller burde jeg gå for WLP013 eller noe annet (som de uansett ikke har på Strømmen)?