Det blir en del hverdagsdrikking om dagen, og tenkte det hadde vært stas å ha en batch som var i lettøl-land alkoholmessig men fortsatt hadde en mer spennende smak å by på en den kommersielle lettølen. Et pale ale a la johnny low, eller en lett wit, for eksempel.
Kom over
denne i
denne tråden, det virker interessant å bruke utelukkende hvete- og rugmalt for å få fylde og kropp. Det jeg sannsynligvis hadde tenkt å brygge neste gang om jeg ikke hadde hatt dette innfallet hadde vært å brygge en pale ale-variant for å teste ut Sabro, som jeg synes virker spennende. Så kom jeg til å tenke. Kunne man kombinert de to ideene, og fått en slags low-ABV hvit IPA/NEIPA-aktig hazy variant? En slags kombo av Rye Wit-en over og
denne? Virker jo ekstremt eksperimentelt, og langt utafor noen som helst form for typeriktighet, men kan det bli godt?
EDIT: Tenkte litt videre og gikk for å bytte ut rug med byggflak og introdusere en del vanlig malt. Gikk for Chevallier etter litt research, men føler meg veldig på gyngende grunn her. Under er det jeg har på blokka nå - har kjøpt maltet og de to humlene + en US-05 som reservegjær om starteren ikke våkner. Mulig jeg har tatt meg vann (eller tynn øl) over hodet her.
Batch Size 19 L
Losses 2 L
Boil Time 60 mins
Mash Efficiency 80%
OG 1.024 FG 1.006 IBU 20.3 Colour 4.8 ABV 2.4%
Fermentables
Amount Usage PPG EBC
Wheat Malt 1.00 kg (43%) Mash 38.4 4.8
Chevallier 0.80 kg (34%) Mash 32.0 6.0
Barley, Flaked 0.30 kg (13%) Mash 35.4 3.4
Rice Hulls 0.25 kg (11%) Mash 0.0 0.0
Mash Steps
Temp Time
Protein rest 50 °C 10 min
Mash In 69 °C 60 min
Mash Out 75 °C 10 min
Hops
Amount Type Usage Time AA
Mosaic (IBU: 4.7) 5.00 g (10%) Pellet Boil 15 min 12.3
Sabro (IBU: 6.0) 5.00 g (10%) Pellet Boil 15 min 15.8
Mosaic (IBU: 0.8) 10.00 g (20%) Pellet Boil 1 min 12.3
Sabro (IBU: 1.0) 10.00 g (20%) Pellet Boil 1 min 15.8
Mosaic (IBU: 3.4) 10.00 g (20%) Pellet Hop Stand 10 min 12.3
Sabro (IBU: 4.4) 10.00 g (20%) Pellet Hop Stand 10 min 15.8
+ dry hop av de samme
Yeast
Amount Attenuation
London Ale III (Wyeast 1318) Starter fra gammel slurry 73 %