Takk for tips! Ønsker å holde meg til kun Citra - men ser for meg at Whirlpool funksjonen blir benyttet ja!
Citra og Mosaic er bedre enn bare Citra. Og slenger du på El Dorado blir det helt uslåelig!
Så ikke denne før jeg allerede hadde postet en post, så poster her jeg...
Jeg og dama laga en APA i fjor med Chinook og Citra - den ble veldig god og i år ønsker jeg å gjøre litt oppdateringer på oppskriften - og ønsker å høre med dere om det er noen innspill.
Oppskrift 20 liter
Malt:
5,5kg pilsnermalt
0,5kg caramel pils
Humle:
20g citra (60min)
20g citra (20min)
50g citra (15min)
30g citra (3 min)
80g citra (tørrhumle)
Gjær:
2pk Safale US-05
Ekstra:
Siste 5 min kok tilsetter jeg skall fra 2 stk sitroner
ABV: 6%
IBU: 93.75
Utfordrer det siste utsagnet med Citra / Amarillo / Chinook (2:2:1) <3
Hvorfor diskuterer vi egentlig dette, hvis han vil ha en SH Citra
men å flytte 50g fra 15 min til WP og droppe sitronskall vil være min anbefaling
Men @Skjelstad, husk at @loebrygg er mange timer ut i gebursdagsfeiringa nå.men mens jeg skriver høres det jo fornuftig ut
Du svarer deg selv her egentlig. Men for å gi en pekepinn, humla i en tripel skal i alle fall bitre. Minst 30 IBU da. Så kan du tilsette litt ved flameout for å få en smakskontrast. Til bitterhet spiller det vel liten rolle hva du bruker, men til flameout kan du velge humler som gir fruktighet, blomster, krydder, urter.. Your pick! Om jeg valgte; 1 gr /liter magnum ved 60 min kok. 2 / gr liter mittelfruh/saaz ved flameout.Det jeg stusser litt er mengden humle som er oppgitt. For meg virker dette veldig mye? Jeg vet at stilen går opp til 40 IBU, så 38 er innenfor, men 170 g virker mye. Jeg har brygget Belgisk Tripel fra Bryggselv tidligere, men der var det annen type humle med ca dobbel så høy AA %.
Har 3 kg knust Dark Munich, 2 poser US*05 og veldig mye Northern Brewer. Noen som har forslag til oppskrift på 25 liter?
Kan jeg lage en Single Hop IPA med Northern Brewer?
3 kilo blir vanskelig å bruke opp (antar 20-25 liter batch). Men du har mulighetene åpne, på flere batcher øl. Malten står seg nok bedre enn du mistenker at den gjør. Dunkel weiss og Bayer er nok ølstilene du kan se mot for å bruke mest mulig av malten. Northern Brewer.. Tja. Funker vel best til tidlig tilsetning for bitterhet, eller smakstilsetning i de mørkeste øla. Kan brukes på flere batcher som bitterhumle.Har 3 kg knust Dark Munich, 2 poser US*05 og veldig mye Northern Brewer. Noen som har forslag til oppskrift på 25 liter?
Kan jeg lage en Single Hop IPA med Northern Brewer?