Testa en Bygdeoriginal fra Kinn her om dagen, og likte den. Så jeg prøver meg på noe liknende. Går ned en halv % i alkoholstyrke, men beholder bitterheta, og så blir den tørrere, siden jeg bruker en mer attenuerende gjær. Kinn bruker Wyeast 1318, mens jeg tror jeg satser på WLP 013 her. Høster den fra en dry stout som skal tappes snart. Tenker å gjære litt kjølig, og overpitche en del.
OG 1.053 - FG 1.012 - ABV 5,4 - 80 IBU - 11 EBC. Meske på 65 + 72. 2ts sulfat + 1 ts klorid.
Malt
6,3 kg pilsnermalt (Simpsons)
0,05 kg Carafa Special II
0,2 kg syremalt
Humle
40 gr Northern Brewer @ 60
30 gr Tettnanger @ 60
40 gr Northern Brewer @ 30
30 gr Tettnanger @ 30
40 gr Tettnanger @ WP 10/92
Gjær
WLP 013
Her krysses noen ølstilbegreper, og siden jeg er en Pensjonert Lektor med Bare Liten Forstand, så er det sånn at når jeg tenker på Ting, så er det ofte at Tingen blir veldig uklar. For eksempel ølstiler. Og spør du meg hva dette ølet er, så er det altså veldig uklart for meg. Kinn kaller det et indiaøl, og det er kanskje ikke helt galt, men jeg synes det er liksom både Noe og Noe helt Annet. En Tvitulling, med andre ord, så det skal ølet hete.
Men er det egentlig Noe?