erikraude
Norbrygg-medlem
Det ser absolutt ut som noe som vil gi godt øl. Et par tanker:Da er råvarene bestilt og jeg skal for første gang brygge fra scratch ...........Ser denne grei ut ?
Orkney Breweries Dark Island clone .
Batch Size (L): 23.0
Original Gravity (OG): 1.045
Final Gravity (FG): 1.011
Alcohol by Volume (ABV): 4.42 %
Colour (SRM): 25.9 (EBC): 51.0
Bitterness (IBU): 31.7 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Mash : 67`c for 60 minutes
Boil Time (Minutes): 60
3.900 kg Best Pale Ale malt 5 EBC (85.25%)
0.275 kg Crisp Chocolate malt 900-1100 EBC (6.01%)
0.200 kg Fawcett Crystal Malt 120 EBC (4.37%)
0.200 kg Wheat Malt 5 EBC (4.37%)
40.0 g East Kent Golding Leaf (5.7% Alpha) @ 60 Minutes
30.0 g Aurora (6,4 - 7,2% Alpha) @ 5 Minutes
Ferment: Safale US-5 18-20 degrees for 14 days.
- Jeg syns det blir bedre om jeg bruker to typer sjokolademalt, både lys og mørk.
- Å bruke EKG som bitterhumle er perler for svin. Du kan bytte den ut med f.eks northern brewer.
- US-05 er en fryktelig kjedelig gjær. På tørrgjærsida har jeg lite, men god erfaring med Nottingham.