Vinnes Ølet
Norbrygg-medlem
Truffet bra med malten, her er BYO´s sin versjon BrewfatherTenker å prøve meg på en variant av Death by Coconut fra Oskar Blues Brewery. På grunn av pris og tilgjengelighet erstatter jeg Cholaca med kakaonibs. Er noe usikker på gristen, er det noen av dere med mer erfaring fra komponering av portere som ser noe som burde endres?
CCP - Coconut Cocoa Porter
OG: 1061
FG: 1015
EBC: 71
IBU: 28
ABV: 6,4
Malt
5000 g Pale Malt (73,5 %)
700 g Crisp Crystal Malt (10,3 %)
500 g Best Munich Malt Dark (7,4 %)
300 g Carafa Spesial II (4,4 %)
300 g Crisp Chocolate Malt (4,4 %)
Mesking
68 grader i 60 min
78 grader i 10 min
Koking (60 min)
20 g Northern Brewer @ 60 min
25 g Fuggle @ 30 min
25 g Fuggle @ 5 min
Gjæring
2 pk. SafAle S-04
Ca. 19-20 grader
Etter stormgjæring tilsettes 700 g kokosmasse og 80-100 g ristede kakaonibs. Ligger i karet i minst 7 dager før flasking.
Karboneres på flasker med 5,5-6 g sukker pr liter.