NØ sin Dark Horizon meskes på 63 grader. Tror ikke du skal vær redd for tynt ølEgentlig enig med deg, men den forrige utgaven endte faktisk på 1.026. Nå var det med wlp001, men 1728 er ikke av de minst sultne; den har gitt 81 og 82% på de to siste bryggene med den - riktignok meska på 65 + 72. Her er det regna med 72%.
Egentlig er jeg lykkelig nok med litt lavere utgjæring, så det er ikke meg i mot om du spår rett. Men jeg tror ikke jeg tar sjansen på å meske mye lavere. Og akkurat forskjellen på 67 og 68 er ganske merkbar.
Egentlig enig med deg, men den forrige utgaven endte faktisk på 1.026. Nå var det med wlp001, men 1728 er ikke av de minst sultne; den har gitt 81 og 82% på de to siste bryggene med den - riktignok meska på 65 + 72. Her er det regna med 72%.
Egentlig er jeg lykkelig nok med litt lavere utgjæring, så det er ikke meg i mot om du spår rett. Men jeg tror ikke jeg tar sjansen på å meske mye lavere. Og akkurat forskjellen på 67 og 68 er ganske merkbar.
NØ sin Dark Horizon meskes på 63 grader. Tror ikke du skal vær redd for tynt øl
Du skulle ikke ha litt DRC oppi der, da?
Måtte ikke du fore ut din DH med en halvkilo laktose for å redde den fra anoreksi?
1728 tåler alkohol godt; det er også en faktor her. Og den gjæret ut et lyst øl som jeg mesket på 67 + 72 grader fra 1.048 til 1.010, altså 79%. Så den maksprosenten på 73 som wyeast oppgir, tror jeg har lite med virkeligheta å gjøre.
Jeg tar en for vitenskapen, og sjanser på 1728. Det var egentlig ikke det jeg lurte så mye på. Og jeg har ikke noe i mot det om den skulle bli litt søtere enn den forrige. Men kanskje jeg skulle gå ned til 67?
Gå NED til 67? Du skrev at du skulle meske på 67 + 72?
Hvor lenge har du tenkt å koke dette?
My bad. Oppskrifta mi har 68 - jeg har skrevet av min egen oppskrift feil. Akk ja - men jeg har retta det nå.
60 minutters kok.
Stemmer det, men det var en del av prosessen. Gjære ut med amigase, fore med sukker til vingjæren kneler ved ca 18 % og så søte opp etter egne preferanser.Måtte ikke du fore ut din DH med en halvkilo laktose for å redde den fra anoreksi?
Husk blowoff
Dei sterkaste øla eg har brygga har det gått bra med uten, men då med 1/3 headspace. Men greit å være føre varTakk for tipset. Hadde faktisk ikke tenkt så langt. Jeg aner jo ikke hvordan sånne monstre oppfører seg.
Dei sterkaste øla eg har brygga har det gått bra med uten, men då med 1/3 headspace. Men greit å være føre var
Party, party ... party gyle: RISen har født ein dverg - eh, dvs. et kortvokst øl.
Jeg syntes det var for gæli å kaste mask med så mye sukker i etter andre runde med skylling. (Batch sparge as always!). Så jeg helte oppi en runde til med vann, og fikk ut 15 liter med 1.039.
Hva blir dette, med 8 gr Pekko @ 60, 10 og 2 min? 30 IBU. Lurer på å slenge oppi litt treacle?