"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Egentlig enig med deg, men den forrige utgaven endte faktisk på 1.026. Nå var det med wlp001, men 1728 er ikke av de minst sultne; den har gitt 81 og 82% på de to siste bryggene med den - riktignok meska på 65 + 72. Her er det regna med 72%.

Egentlig er jeg lykkelig nok med litt lavere utgjæring, så det er ikke meg i mot om du spår rett:). Men jeg tror ikke jeg tar sjansen på å meske mye lavere. Og akkurat forskjellen på 67 og 68 er ganske merkbar.
NØ sin Dark Horizon meskes på 63 grader. Tror ikke du skal vær redd for tynt øl :D
 
Egentlig enig med deg, men den forrige utgaven endte faktisk på 1.026. Nå var det med wlp001, men 1728 er ikke av de minst sultne; den har gitt 81 og 82% på de to siste bryggene med den - riktignok meska på 65 + 72. Her er det regna med 72%.

Egentlig er jeg lykkelig nok med litt lavere utgjæring, så det er ikke meg i mot om du spår rett:). Men jeg tror ikke jeg tar sjansen på å meske mye lavere. Og akkurat forskjellen på 67 og 68 er ganske merkbar.

Det sprørs jo litt på mesketid og. Men en full kjele så går konvertering ned til lettspiselig snadder litt tregere enn ved en øl av normal styrke vil jeg mene.

Mine Birgere går på 63-64 grader i minimum 90 minutter + ramping.. Og det virker som at det er gjæren som sier stopp. 007 eller 05.
 
NØ sin Dark Horizon meskes på 63 grader. Tror ikke du skal vær redd for tynt øl :D

Måtte ikke du fore ut din DH med en halvkilo laktose for å redde den fra anoreksi;)?

1728 tåler alkohol godt; det er også en faktor her. Og den gjæret ut et lyst øl som jeg mesket på 67 + 72 grader fra 1.048 til 1.010, altså 79%. Så den maksprosenten på 73 som wyeast oppgir, tror jeg har lite med virkeligheta å gjøre.

Jeg tar en for vitenskapen, og sjanser på 1728. Det var egentlig ikke det jeg lurte så mye på. Og jeg har ikke noe i mot det om den skulle bli litt søtere enn den forrige. Men kanskje jeg skulle gå ned til 67?
 
Måtte ikke du fore ut din DH med en halvkilo laktose for å redde den fra anoreksi;)?

1728 tåler alkohol godt; det er også en faktor her. Og den gjæret ut et lyst øl som jeg mesket på 67 + 72 grader fra 1.048 til 1.010, altså 79%. Så den maksprosenten på 73 som wyeast oppgir, tror jeg har lite med virkeligheta å gjøre.

Jeg tar en for vitenskapen, og sjanser på 1728. Det var egentlig ikke det jeg lurte så mye på. Og jeg har ikke noe i mot det om den skulle bli litt søtere enn den forrige. Men kanskje jeg skulle gå ned til 67?


Gå NED til 67? Du skrev at du skulle meske på 67 + 72?

Hvor lenge har du tenkt å koke dette?
 
Dere fikk snakka litt fornuft inn i skallen på meg. Det blei 67 grader, ikke 68, og jeg lar den bare synke. Nå, etter en halvtime er den på 66. pH lar jeg ligge litt høyt; 5,6, og så tenker jeg jeg skal gi den god tid på sakkarifikasjonssteget. Det blir jo en ganske tjukk mesk, også. 13 kg malt og 30 liter vann, så da trenger den vel ekstra tid. 90 minutter.

Apropos gjærtype, så lister Wyeast den opp som en typene som egner seg for Imperial Stout. Jeg pitcher masse gjær, og satser på å gjære litt kjølig. Gjæren er kaka fra en american blonde jeg tappa opp for noen dager siden. Den har fått en liter svak vørter (1.022) på morgenen, uten risting, for å legge innpå litt glykogen og trehalose, sånn at den har energi til å gå løs på jobben med å syntetisere steroler og fettsyrer. Håper dette er riktig tenkt.

Det kjennes litt nervøst å brygge så tunge saker:).
 
Dei sterkaste øla eg har brygga har det gått bra med uten, men då med 1/3 headspace. Men greit å være føre var :)

Blir nok bra med headspace her - jeg har beregna 23 liter i dunken. Og vanligvis går det greit med 26. (Europrisbøtter på30 liter.)

Får se om jeg skal koke inn litt ekstra. Jeg fikk for stort volum, og litt lav SG, til kok. Korrigert for for mye volum fikk jeg 1.081 i stedet for 1.088 til kok - men jeg tror vel det er greit nok. Det er ikke noe mål i seg sjøl å få en OG på 1.100:confused:.
 
Jeg bytter humle på RIS'en. Bruker 100 gram Styrian Wolf som bitterhumle - jeg har egentlig ikke noe annet jeg har lyst til å bruke den til. Og så blir det 100 gr First Gold - gammel, uåpna pakke - fordelt på 10 og 2 min. Skulle bli rundt 75 IBU.
 
Party, party ... party gyle: RISen har født ein dverg - eh, dvs. et kortvokst øl.

Jeg syntes det var for gæli å kaste mask med så mye sukker i etter andre runde med skylling. (Batch sparge as always!). Så jeg helte oppi en runde til med vann, og fikk ut 15 liter med 1.039.

Hva blir dette, med 8 gr Pekko @ 60, 10 og 2 min? 30 IBU. Lurer på å slenge oppi litt treacle?
 
Party, party ... party gyle: RISen har født ein dverg - eh, dvs. et kortvokst øl.

Jeg syntes det var for gæli å kaste mask med så mye sukker i etter andre runde med skylling. (Batch sparge as always!). Så jeg helte oppi en runde til med vann, og fikk ut 15 liter med 1.039.

Hva blir dette, med 8 gr Pekko @ 60, 10 og 2 min? 30 IBU. Lurer på å slenge oppi litt treacle?

Partigyle - det beste trikset innen hjemmebrygging

tumblr_inline_pc8rehCwVj1v6ll71_540.gif
 
Tilbake
Topp