RIS. Dette er noe jeg ikke gjør så ofte. Forrige gang var for to år siden. Da fikk jeg ei oppskrift av
@loebrygg, og brygga et utmerket brygg som jeg kalte "Svarte faen" - som blei en kjempehit hos vår etiopiske leieboer
. Den er det bare ei flaske igjen av, og siden jeg har kommet til at sånt en sjelden gang går an å drikke, må jeg brygge en ny runde.
Nå har jeg vridd litt på den - nærmest bare av prinsipp
- og den ser sånn ut:
OG 1.100, FG 1.028, ABV 9,5%. Meske på 67 + 72 grader.
Malt til 28 liter i kjelen etter nedkjøling
11,00 kg pale malt
0,50 kg Choco
0,40 kg Crystal 120
0,35 kg Roasted Barley
0,25 kg havregryn
0,20 kg Dark Crystal
0,20 kg Special X
Humle
55 gr Columbus @ 60
20 gr Simcoe @ 60
25 gr Columbus @ 1
Gjær
Wyeast 1728 Scottish Ale
Jeg tror den skal være grei, men siden jeg har liten erfaring med tungvektsbrygging, hører jeg gjerne fra mer erfarne sluggere.