1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Miguel, 2 Feb 2017.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det er vel mer vanlig når det brygges som cask ale, tror jeg. Jeg har prøvd det før, og det gjorde ikke noe særlig for meg, så jeg har droppa det. Men jeg ser ikke det som noen god grunn til å fraråde andre å prøve det:).
     
    erikraude liker dette.
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Den har en fin humlearoma, ihvertfall. Klart, hvor mye av det som er whirlpool og hvor mye som er tørrhumle er ikke så godt å si.
     
    Finn Berger liker dette.
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tror du dette vil funke
    har 10 g Nugget og 55 g Willamette i fryser det hadde vært greit å bruke opp

    10 g Nugget Pellet 14 Boil 60 min 24.27 9.5%
    15 g Willamette Pellet 4.5 Boil 60 min 11.7 14.3%
    25 g Willamette Pellet 4.5 Boil 10 min 7.07 23.8%
    25 g East Kent Goldings Pellet 5 Boil 1 min 0.93 23.8%
    15 g East Kent Goldings Pellet 5 Dry Hop 7 days 14.3%
    15 g Willamette Pellet 4.5 Dry Hop 7 days 14.3%
     
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Så kanskje jeg skulle prøve igjen:).
     
    erikraude liker dette.
  5. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Ser ikke noe galt med det der:).
     
    loebrygg liker dette.
  6. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det er jo ikke så vanskelig, så det er jo bare å prøve. :)
     
    Finn Berger liker dette.
  7. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Sitter å lager sammen min første egenkomponerte IPA oppskrift med litt av det jeg har av humle i frysen. Hva tenker folket?

    Fermentables (13 kg)
    10 kg - Pale Ale Malt 4.9 EBC (76.9%) 1 kg - Crystal Light 88.5 EBC (7.7%) 1 kg - Munich Dark 28 EBC (7.7%)
    1 kg - Oats, Flaked 2.8 EBC (7.7%)

    Hops (360 g)
    60 min - 40 g - Chinook - 12.1% (22 IBU) 10 min - 70 g - Vic Secret - 15.5% (23 IBU)

    Hop Stand
    20 min hopstand @ 80 °C
    20 min - 50 g - Ekuanot - 15% (5 IBU)
    20 min - 50 g - Vic Secret - 15.5% (5 IBU)

    Dry Hops
    7 days - 100 g - Vic Secret - 15.5% 7 days - 50 g - Ekuanot - 15%

    Miscellaneous
    15 min - Boil - 2 tsp - Whirlfloc
    15 min - Boil - 2 tsp - Yeast Nutrients

    Yeast
    4 pkg - Fermentis Safale American US-05
     
  8. Preacher

    Preacher
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Kan jeg, i all ydmykhet, spørre om hjelp til en oppskrift på en klone av Kinn Vintervarmar? Jeg er for lite bevandret i egenkomponering av oppskrifter, så dette med hvilke malt- og humletyper som passer eller er rett, faller seg ikke naturlig..ennå.
    På forhånd takk!
     
    erikraude liker dette.
  9. Jovialsen

    Jovialsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Preacher og erikraude liker dette.
  10. Preacher

    Preacher
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Takker så mye.
     
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    RIS. Dette er noe jeg ikke gjør så ofte. Forrige gang var for to år siden. Da fikk jeg ei oppskrift av @loebrygg, og brygga et utmerket brygg som jeg kalte "Svarte faen" - som blei en kjempehit hos vår etiopiske leieboer:p. Den er det bare ei flaske igjen av, og siden jeg har kommet til at sånt en sjelden gang går an å drikke, må jeg brygge en ny runde.

    Nå har jeg vridd litt på den - nærmest bare av prinsipp:confused: - og den ser sånn ut:

    OG 1.100, FG 1.028, ABV 9,5%. Meske på 67 68 + 72 grader.

    Malt til 28 liter i kjelen etter nedkjøling
    11,00 kg pale malt
    0,50 kg Choco
    0,40 kg Crystal 120
    0,35 kg Roasted Barley
    0,25 kg havregryn
    0,20 kg Dark Crystal
    0,20 kg Special X
    Humle
    55 gr Columbus @ 60
    20 gr Simcoe @ 60
    25 gr Columbus @ 1
    edit: Bytter til
    100 gram Styrian Wolf @ 60
    50 gr First Gold @ 10
    50 gr First Gold @ 2
    Gjær
    Wyeast 1728 Scottish Ale

    Jeg tror den skal være grei, men siden jeg har liten erfaring med tungvektsbrygging, hører jeg gjerne fra mer erfarne sluggere.
     
    #1931 Finn Berger, 24 Nov 2019
    Sist redigert: 26 Nov 2019
    Dag Hovland, Sarge og Einar Michelsen liker dette.
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ser du sikter på litt høy FG, noe som i og for seg er greit
    men tror du ikke den kan bli litt vel høy med den gjæra og mesking på 67?
     
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Sorry feil person sitert.
     
    loebrygg og Finn Berger liker dette.
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Sikker på at du ikke skivebommer litt med 1.028?

    Med store øl så må du plusse på en del poeng på FG. 1.028 virker en smule lavt, men gjerne motbevis meg.

    Jeg tenker at gjæren fra specs har ikke stor spisegrad i utgangspunktet, og du velger å ta et så stort øl på over 65 grader og legge til dekstrinasjons-steg i tillegg. 1.035-ish tenker jeg, om ikke mer.
     
  15. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Jeg klarte FG 1.024 med komboen WLP013 og US-05 for en tilsvarende maltbase. Tror du enten på meske lavt eller vurdere en annen gjær. WLP007 er super til disse tøffe oppgavene.
     
  16. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Egentlig enig med deg, men den forrige utgaven endte faktisk på 1.026. Nå var det med wlp001, men 1728 er ikke av de minst sultne; den har gitt 81 og 82% på de to siste bryggene med den - riktignok meska på 65 + 72. Her er det regna med 72%.

    Egentlig er jeg lykkelig nok med litt lavere utgjæring, så det er ikke meg i mot om du spår rett:). Men jeg tror ikke jeg tar sjansen på å meske mye lavere. Og akkurat forskjellen på 67 og 68 er ganske merkbar.
     
  17. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Du skulle ikke ha litt DRC oppi der, da?
     
    Finn Berger liker dette.
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  19. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    NØ sin Dark Horizon meskes på 63 grader. Tror ikke du skal vær redd for tynt øl :D
     
  20. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Det sprørs jo litt på mesketid og. Men en full kjele så går konvertering ned til lettspiselig snadder litt tregere enn ved en øl av normal styrke vil jeg mene.

    Mine Birgere går på 63-64 grader i minimum 90 minutter + ramping.. Og det virker som at det er gjæren som sier stopp. 007 eller 05.
     

Del denne siden