Har puslet med en oppskrift på en STOR imperial stout med inspirasjon fra DH6-kit'et. Voldsomme greier, men har lyst til å gi det et forsøk. Må (minst) dobbeltmeske for å få det til. Ønsker innspill
Title: Crude Oil Stout
Boil Time: 90 min
Batch Size: 23 liters (ending kettle volume)
Efficiency: 60% (ending kettle)
STATS:
Original Gravity: 1.152
Final Gravity: 1.030
ABV (standard): 16.01%
IBU (tinseth): 79.24
SRM (morey): 50
FERMENTABLES:
7 kg - Maris Otter Pale (43.3%)
2 kg - Munich (12.4%)
0.95 kg - Flaked Barley (5.9%)
0.95 kg - Flaked Oats (5.9%)
0.65 kg - Roasted Barley (4%)
0.35 kg - CaraMunich II (2.2%)
0.45 kg - Special B (2.8%)
0.25 kg - Carafa II (1.5%)
0.3 kg - Chocolate (1.9%)
0.25 kg - Pale Chocolate (1.5%)
0.5 kg - Dry Malt Extract - Extra Light - (late addition) (3.1%) - tilsettes i kok
2.5 kg - Brown Sugar - (late addition) (15.5%) - tilsettes underveis i gjæringen, ref. DH6-kit'et. (evt. en kombinasjon av musovadosukker/demerarasukker/brunt sukker) - INNSPILL?
HOPS:
80 g - Target, Pellet, Boil for 60 min, IBU: 67.61
40 g - East Kent Goldings, Pellet, Boil for 5 min, IBU: 2.93
40 g - East Kent Goldings, Pellet, Whirlpool for 20 min at 80 °C, IBU: 8.7
MASH:
Infusion, Temp: 65 C, Time: 90 min
YEAST:
Imperial Yeast - A10 Darkness
Lalvin EC-1118 champagnegjær 2 pk - tilsettes når hovedgjæren har "fått nok"
NOTES:
Ultraferm WLN4100 - tilsettes under gjæring, ref DH6.
Lagres med eiketerninger (ligget i bourbon i 10 måneder)